ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από την τελετή ένταξης πυροσβεστικών πλοίων: «Συγκινητική στιγμή»

Μητσοτάκης από την τελετή ένταξης πυροσβεστικών πλοίων: «Συγκινητική στιγμή»

«Εύχομαι να είναι καλοτάξιδα τα νέα σκάφη», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός κατά την τελετή ένταξης πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Λιμάνι του Πειραιά η τελετή ένταξης των δύο νέων πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που απηύθυνε και χαιρετισμό.

Τα δύο νέα πλοία έλαβαν τα ονόματα του πυρονόμου, Σάββα Σάβαρη, πατέρα δύο παιδιών που «έχασε» τη ζωή του σε ηλικία 44 ετών, σε πυρκαγιά το 2018 στις Σέρρες και του δόκιμου ανθυποπυραγού, Αριστείδη Μουζακίτη, που σε ηλικία 33 ετών «άφησε» την τελευταία του πνοή το 2017 στο ΓΝΑ, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό σε κατάσβεση πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

«Ο Υπουργός μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας να εκσυγχρονίσει δραστικά όλες τις δομές της Πολιτικής Προστασίας. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι προσφέρουν την υπηρεσία τους.

Εύχομαι να είναι καλοτάξιδα τα νέα σκάφη και με μεγάλη ταχύτητα να προετοιμασθούμε για τη νέα αντιπυρική περίοδο. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα σταθεί και πάλι στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι «η κλιματική κρίση έχει δοκιμάσει τη χώρα μας. Πρέπει να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας. Τώρα περνάει ένα νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα που προβλέπει και ποινές για όσους είναι καθ' έξην εμπρηστές. Πλέον η ποινή θα είναι δέκα χρόνια και κακούργημα».

«Το πρώτο κομμάτι είναι η πρόληψη, το δεύτερο η αλλαγή του δόγματος του Πυροσβεστικού σώματος για τις πυρκαγιές και το τρίτο έχει να κάνει με τις προμήθειες εξοπλισμού και νέας τεχνολογίας», προσέθεσε ο κ. Κικίλιας

«Ο Πρωθυπουργός έδωσε ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει το πρόγραμμα Αιγίς και ο εξοπλισμός της πολιτικής προστασίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Πυροσβεστικής ο πρωθυπουργός βρήκε και εξασφάλισε κονδύλια 2,1 δισ. ευρώ. Θα είναι μη πατριωτικό αυτά να μην επιτραπούν σε τεχνολογίες και μέσα και προίκα για τις επόμενες γενιές», συμπλήρωσε ο κ. Υπουργός.