ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης στο Newsbomb.gr: Εξαντλήθηκαν τα δημοσιονομικά περιθώρια για τους αγρότες

Παύλος Μαρινάκης στο Newsbomb.gr: Εξαντλήθηκαν τα δημοσιονομικά περιθώρια για τους αγρότες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας 

Μία μέρα μετά την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, προχώρησε σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξης στο Live του Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου για τις 53 διαφοροποιήσεις της Νέας Δημοκρατίας (22 «όχι» και 31 αποχές) αλλά και την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.

Αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα των αγροτών και στο συλλαλητήριο που έχουν προαναγγείλει με κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, αλλά και στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Ελλάδας.

«Ψηφίστηκε ένα σημαντικό νομοσχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη για την επιλογή του. «Δεν είχαμε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Ξέραμε ότι χρειαζόμαστε τη στήριξη των άλλων κομμάτων», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Νέα Δημοκρατία δεν υπέστη ρωγμή, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η Νέα Δημοκρατία δεν τιτλοφορείται ως η μεγάλη παραδοσιακή παράταξη, ανέφερε επίσης ο κ. Μαρινάκης.

Ο Παύλος Μαρινάκης άσκησε κριτική και στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση που έχει μέχρι τώρα. «Είχαμε μια αντιπολίτευση πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Εμείς δεν διεκδικήσαμε ούτε το μονοπώλιο στον προοδευτικό χώρο ούτε τίποτα».

Αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη και την «αποχή», είπε: «Ο κ. Πολάκης είχε μια συγκεκριμένη στάση, προσπάθησε να την "μακιγιάρει". Έχει προαναγγείλει κυρώσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας απασχολεί, όμως, ιδιαίτερα, είναι δικό τους θέμα. Ψάχνουμε ακόμη μια αξιόπιστη αντιπολίτευση. Γίνεται ακόμη χειρότερη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε παράλληλα ότι ο Παύλος Πολάκης έχει εξαπολύσει επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει ούτε κριτική.

Αναφορικά με την κριτική του Αντώνη Σαμαρά είπε: «Δεν είναι σωστό να κάνουμε σχόλιο σε μια ομιλία πρώην πρωθυπουργού. Η Νέα Δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από ποτέ», ήταν η απάντηση που έδωσε ο ίδιος.

Επιπροσθέτως, στάθηκε στο τι θα γίνει με την ελληνική οικογένεια και μίλησε και για την ακρίβεια, που είναι από τα πιο βασικά ζητήματα. «Αν πει κανείς ότι μπορεί με λίγα μέτρα να εξαφανίσει το πρόβλημα που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη...».

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν παρθεί για να αυξηθεί το εισόδημα (τριετίες, κατώτατος μισθός κ.λπ). «Εισπράττονται τα πρόστιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι μόνιμες παρεμβάσεις είναι το πιο σίγουρο μέτρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, συμπληρώνοντας ότι η χώρα μας έχει δημιουργήσει 400.000 θέσεις εργασίας. «Μόνο 105.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν φέτος. Προφανώς πρέπει να ανέβουν και άλλο οι μισθοί. Ο στόχος για 1.500 είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας», είπε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας όμως ότι η χώρα αυτή ήταν στο χείλος του γκρεμού.

Στην ερώτηση για το έκτακτο επίδομα Πάσχα, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Δεν έχω τέτοια ενημέρωση». Όμως, συμπλήρωσε ότι πάντα αν υπάρχει πλεόνασμα δίνεται στους πολίτες.

Αναφερόμενος στο θέμα των αγροτών, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει χώρος για νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις. Τόνισε όμως ότι τα μόνιμα μέτρα αποδίδουν περισσότερο. «Αυτά μπορούσαμε να δώσουμε», είπε.

Στο ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, προέβλεψε ότι θα «μαλακώσουν». Στο ερώτημα αν τους ξαναδεί ο πρωθυπουργός ο κ. Μαρινάκης: «Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια». Τόνισε όμως, ότι επίκειται συνάντηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στη Θεσσαλία, που έχει δοκιμαστεί από την κακοκαιρία Daniel.

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων, τόνισε: «Θα έρθουν σημαντικά και μεγάλα πανεπιστήμια στην Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Αυτοί που είναι κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων χωρίζουν τις κατηγορίες σε πλούσιους και φτωχούς».

Στάθηκε όμως και στην ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, καταδικάζοντας τις καταλήψεις. «Εμβληματική μεταρρύθμιση», μάλιστα χαρακτήρισε την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων. «Ανακαινίζονται πέντε μεγάλες εστίες, προσοχή, έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε», είπε ο κ. Μαρινάκης και διερωτήθηκε: «Γιατί να απαγορεύουμε σε κάποιον να στέλνει τα παιδιά του σε μη κρατικά πανεπιστήμια;».

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι με την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα υπάρξουν έσοδα στη χώρα. «Ειλικρινά δεν βρίσκω κάτι κατά στο θέμα της ίδρυσης των μη κρατικών πανεπιστημίων», είπε.

Στην τελευταία έκθεση αναγνωρίστηκε πολύ μεγάλη πρόοδος για την Ελλάδα, είπε με αφορμή την έκθεση του Economist. «Η Ελλάδα από επαίτης, πρωταγωνιστεί», είπε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «αυτό δεν αρέσει σε κάποιους» και στάθηκε στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις