ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης κάνει γκάλοπ για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και θέλει «να τα αλλάξει όλα»

Ο Κασσελάκης κάνει γκάλοπ για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και θέλει «να τα αλλάξει όλα»

Θα αλλάξουν πάρα πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης

Απαντήσεις σε ερωτήματα που ακουμπούν τα «θεμέλια» του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει προς τα μέλη του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης παραμονές του Συνεδρίου, προκαλώντας πολλές απορίες και ανησυχία στα στελέχη για τη σκοπιμότητα τους, καθώς αυτά τα θέματα δεν έχουν μπει στον προσυνεδριακό διάλογο, ούτε φυσικά υπάρχουν στις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ζήτησε από τα μέλη του κόμματος να μπουν στην πλατφόρμα isyriza και να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο.

«Ζητώ τη γνώμη σας. Γιατί ο νέος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς. Θα αλλάξουν πάρα πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει με το συνέδριό μας, την επόμενη εβδομάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης, στο μήνυμα του. Πέραν του προσωπικού τόνου -καθώς μιλάει σαν ιδιοκτήτης του ΣΥΡΙΖΑ-, είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρεί να «απελευθερωθεί» από όλα τα «δεσμά» που του επιβάλει η ύπαρξη του συντεταγμένου κόμματος, με δομή και όργανα.

Και αν αυτό το συμπέρασμα προκύπτει ευκόλως από το όσα αναφέρει το μήνυμα του, τότε, βλέποντας τα ερωτήματα, γίνεται κατανοητό ότι στο μυαλό του βρίσκεται ακόμα και η αλλαγή του ονόματος του κόμματος. «Επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει όνομα;», είναι ένα από τα ερωτήματα, ενώ σε άλλο τίθεται το ζήτημα για το λογότυπο.

Παράλληλα, όμως, ανοίγει και η συζήτηση για την πολιτική και ιδεολογική μετατόπιση του κόμματος, καθώς στη συζήτηση μπαίνει η πρόταση των Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη και Θανάση Θεοχαρόπουλου, για την μετακόμιση στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, μετά τις ευρωεκλογές.