ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν επιστρέφει ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα κάνει στο συνέδριο

Δεν επιστρέφει ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα κάνει στο συνέδριο

Ποια θα είναι η στάση του τέως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά τις τελευταίες –ραγδαίες– εξελίξεις στην Κουμουνδούρου.

Ενόσω το «σίριαλ» της κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζεται για δεύτερο εικοσιτετράωρο, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποστέλλει απανωτά τελεσίγραφα στα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί ερωτηματικό η στάση που τελικώς θα κρατήσει ο τέως επικεφαλής της παράταξης και πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Παρ’ ότι το όνομά του συζητάται ολοένα και εντονότερα τόσο στα «πηγαδάκια» της Κουμουνδούρου όσο και στην πολιτική επικαιρότητα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να ανακατευτεί στις εσωκομματικές εξελίξεις, σύμφωνα με ανθρώπους από το περιβάλλον του, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του MEGA.

Επιπλέον, στην αποψινή (20/02) εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» του ACTION24 τονίσθηκε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πρόθεση ούτε σκοπό να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλει, αυτή είναι μία πολύ σημαντική επισήμανση, παρά το γεγονός πως ενδεχομένως να παρακολουθεί τις εξελίξεις μαζί με τους συνεργάτες του. Αν θέλει να επανέλθει δυναμικά, τότε θα προχωρήσει σε μία ομιλία, μετά το πέρας της οποίας θα δρομολογηθούν πάρα πολλές εξελίξεις. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει αυτήν τη στιγμή».

«Δεν αποκλείεται η επιστροφή Τσίπρα στην ηγεσία», ανέφερε ο Στέλιος Κούλογλου

Πάντως, εχθές (19/02), ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, έριξε «βόμβα» σε συνέντευξη στο ACTION24, υποστηρίζοντας πως «δεν αποκλείεται η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Παρακολουθήστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «από ό,τι έχω καταλάβει και χωρίς να έχω πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποκλείσει την ιδέα (σ.σ. της επιστροφής). Τώρα, μένει να φανεί τι μορφή θα έχει, αν θα είναι απλώς μία παρέμβαση ή θα έχει μονιμότερο χαρακτήρα».

Παρά το γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην τοποθετηθεί ούτε κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού ούτε όταν αποχώρησε η «ομάδα των 40άρηδων», η τρέχουσα συγκυρία κρίνεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του κόμματος και γι’ αυτόν τον λόγο, ορισμένοι ελπίζουν πως ενδεχομένως να αποφασίσει να τοποθετηθεί έστω και μέσω κάποιας διαρροής.

«Τα στρατόπεδα είναι χωρισμένα, ο Κασσελάκης έχει κάνει φεστιβάλ λαθών»

«Πρέπει να τα περιμένεις αυτά από έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και την Αριστερά. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ελέγχει τον κομματικό μηχανισμό», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Κούλογλου. Επιπλέον, σημείωσε πως «η μεγάλη ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές, χάθηκε το 2019».

Σχετικές ειδήσεις