ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πανικός Κασσελάκη - Ψάχνει τρόπο να γλιτώσει τις κάλπες

ΣΥΡΙΖΑ: Πανικός Κασσελάκη - Ψάχνει τρόπο να γλιτώσει τις κάλπες

Μεταξύ των σεναρίων που διακινούνται είναι και αυτό που θέλει να μην γίνεται προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Πανικό στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προδίδει ένα σενάριο που διακινείται από μικρομεσαία στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη , το οποίο αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να μη γίνει τελικά η εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο.

Κατά τη χθεσινή ημέρα του Συνεδρίου, τοποθετήθηκαν μόλις δύο στελέχη πρώτης γραμμής. Όλες οι άλλες ομιλίες έγιναν από απλά μέλη ή μικρομεσαία στελέχη. Και η αλήθεια είναι ότι αρκετοί σημείωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος για νέα εκλογική αναμέτρηση πριν από τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, όμως, υπήρχαν και άλλα μεσαία στελέχη, τα οποία είναι της επιρροής του Στέφανου Κασσελάκη και διακινούσαν ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο, το οποίο δεν περιλαμβάνει νέες κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρουν, υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί προς ψηφοφορία στο Συνέδριο το αν θα πρέπει να στηθούν κάλπες ή να προχωρήσουν με τον Στέφανο Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, εκτιμούν ότι το σώμα δεν θα δεχθεί τις νέες εκλογές και έτσι όλη αυτή η συζήτηση θα τελειώσει άδοξα.

Τότε, η πλευρά της ηγεσίας θα αποδίδει στη βάση αυτή την επιλογή και θα μπορεί να κρύψει τον πανικό και την αμηχανία που τη διακατέχει μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.