ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης εκπαραθυρώνει από τον ΣΥΡΙΖΑ τους «ανθρώπους» του Τσίπρα

Ο Κασσελάκης εκπαραθυρώνει από τον ΣΥΡΙΖΑ τους «ανθρώπους» του Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησαν οι απολύσεις

Το «ξήλωμα» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν πρόσωπα της εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε ο Στέφανος Κασσελάκης με την απομάκρυνση από τη θέση του γενικού διευθυντή του κόμματος Θύμιου Γεωργόπουλου, ο οποίος είχε στην ευθύνη του και τα οικονομικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στον απόηχο του συνεδρίου, ο κ. Γεωργόπουλος ενημερώθηκε για «εκτεταμένες αλλαγές» που έχει στο μυαλό του ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ υπήρξε παράκληση της ηγεσίας για άμεση αποχώρηση, χωρίς να υπάρξει κλείσιμο των εκκρεμοτήτων που αφορούν την καθημερινότητα του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Κουμουνδούρου που πιστεύουν ότι η απόλυση του Θύμιου Γεωργόπουλου, εντάσσεται στο πογκρόμ των εκδικητικών «εκκαθαρίσεων» που ετοιμάζεται στην Κουμουνδούρου και περιλαμβάνει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην επιρροή του Αλέξη Τσίπρα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του κ. Γεωργόπουλου στη στήλη που διατηρεί σε κυριακάτικη εφημερίδα. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκατά το γεγονός πως ο κ. Γεωργόπουλος θεωρούνται τα μάτια και τα αυτιά του κ. Πολάκη στο κόμμα.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για τον άνθρωπο που κλήθηκε επανειλημμένως να απαντήσει για το περίφημο δάνειο Κασσελάκη προς τα κομματικά Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο θόρυβο προκάλεσε με την ανακοίνωση του – αλλά και αργότερα.

«Θα κάνω εκτεταμένες αλλαγές και θα ήθελα να διακόψουμε τη συνεργασίας μας» είπε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης μπαίνοντας ορθά κοφτά στο ψητό.

Ο κ. Γεωργόπουλος του απάντησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι «παρά το γεγονός ότι είμαι επιλογή όχι μόνο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας με την έγκριση των ανώτατων οργάνων του κόμματος, από τη στιγμή που έχεις άλλα σχέδια για το μέλλον του κόμματος θα έρθω να μαζέψω τα πράγματά μου».

Η απομάκρυνση αυτή έπειτα από θητεία Τρεισήμισι ετών θητεάς αποτελεί προάγγελο κι αλλαγών στο διοικητικό επίπεδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επόμενος στη σειρά των απολύσεων είναι ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης.

Την ίδια στιγμή παραιτούνται στελέχη από στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, δηλώνοντας παρών στις μεγάλες αλλαγές που έρχονται.

Ως εκ τούτου αποκτά μεγαλύτερη σημασία η αυριανή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της Καθημερινής.