ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «μαζεύει« και σήμερα ο Αρβανίτης - Συμμετείχα στο άρθρο 27 για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Τα «μαζεύει« και σήμερα ο Αρβανίτης - Συμμετείχα στο άρθρο 27 για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Αν παρεκλίνει από τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου η Ελλάδα, υπάρχουν κυρώσεις, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σε ολική αναδίπλωση προχώρησε και σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης αναφορικά με το κείμενο κατά της Ελλάδας που υιοθέτησε και με δική του παρέμβαση το Ευρωκοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου.

Ενώ επιμένει στην παραδοχή ότι συμμετείχε στη σύνταξη του ψηφίσματος και ειδικότερα στο άρθρο 27 για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με ότι αυτό συνεπάγεται περικοπή ευρωπαϊκών κονδυλίων στη χώρα μας, λέγοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την παρέμβασή του δεν βάζει μπροστά τα μέτρα που θα έκανε σε περίπτωση Πολωνίας. Όπως εξήγησε, με την παρέμβασή του δίδεται ο χρόνος στην κυβέρνηση να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Στην επισήμανση των αντιφάσεων του κ. Αρβανίτη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτά τα έχει πει εδώ και ένα μήνα.

Στην ερώτηση αν πρέπει να περικοπούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς τη χώρα, ο κ. Αρβανίτης είπε πως αν παρακλίνει η Ελλάδα από το κράτος δικαίου, τότε θα πρέπει να ισορροπήσει, αλλιώς θα έχει κυρώσεις.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε για «κυνική ομολογία» του Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος είχε αναφέρει πως συνέβαλε ουσιαστικά στη συγγραφή του άρθρου 27 του ψηφίσματος, που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση ή μη της Ελλάδας εάν δεν συμμορφωθεί σε ευρωπαϊκές οδηγίες.