ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Με τι κριτήρια θα μπαίνουν στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Κυριάκος Πιερρακάκης: Με τι κριτήρια θα μπαίνουν στα μη κρατικά πανεπιστήμια
Αρχείου - Eurokinissi

Η χώρα δεν μπορεί να μείνει στάσιμη στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να μένει άλλο στάσιμη αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, καθώς σε πολλές χώρες κάτι τέτοιο ήδη ισχύει.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επέμεινε πως το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι ένα στέρεο και συνταγματικό βήμα, ενώ επικαλέστηκε και τις απόψεις συνταγματολόγων, που δεν είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης, όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Νίκου Αλεβιζάτου κ.α.

Σχετικά με τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ο Κυριάκος Πιερράκακης είπε ότι δεν μπορούμε να μπερδεύουμε τα μήλα με τα πορτοκάλια, απαντώντας ότι ένας μαθητής δεν θα εισέρχεται στην Ιατρική με 9.000 μόρια. Τόνισε ότι θα ισχύει η κατώτατη βάση εισαγωγής. Εστίασε μάλιστα στα κριτήρια εισαγωγής στα μη κρατικά πανεπιστήμια ξένων χωρών, τα οποία θα επικυρώνονται και θα εγκρίνονται από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή ανώτατης εκπαίδευσης.

Αναφορικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο Κυριάκος Πιερράκακης δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε, καθώς αρχικά φάνηκε να υποστηρίζει το εν λόγω νομοσχέδιο, ωστόσο στη συνέχεια αντέστρεψε τη θέση του. Συμπλήρωσε ότι «έχουμε ενσωματώσει πολλές απόψεις από αυτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης».