ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννακοπούλου για μη κρατικά ΑΕΙ: Προτιμώ να ακούω την κρεμ ντε λα κρεμ των συνταγματολόγων

Γιαννακοπούλου για μη κρατικά ΑΕΙ: Προτιμώ να ακούω την κρεμ ντε λα κρεμ των συνταγματολόγων

Τι υποστήριξε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια η Νάντια Γιαννακοπούλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Στην επεισοδιακή συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ πήρε μέρος και η Νάντια Γιαννακοπούλου, που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση σε βουλευτές του κόμματος, όπως ο Γιώργος Μουλκιώτης και ο Δημήτρης Μπιαγκής. Κι αυτό γιατί οι ίδιοι φέρεται να υποστήριξαν ότι παραβιάζεται το άρθρο 16 του Συντάγματος, λέγοντας πως η ίδια προτιμά να ακούει την «κρεμ ντε λα κρεμ» των συνταγματολόγων, όπως τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Καμίνη και τον Νίκο Αλιβιζάτο που έχουν βάλει πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και όχι όσους «αγιογραφούν» τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «λενε κάποιοι ότι υπάρχουν θέματα συνταγματικότητας και ότι πρώτα πρέπει να τροποποιηθεί το άρθρο 16. Πρόκειται για ένα τουλάχιστον ευάλωτο επιχείρημα και θα μου επιτρέψετε να ακούσω κορυφαίους συνταγματολόγους - την κρέμ ντε λα κρεμ - όπως ο Βενιζέλος, ο Αλιβιζάτος, ο Μανιτάκης, ο Καμίνης που έχουν βάλει πλάτη για την παράταξη και έχουν τοποθετηθεί κάθετα ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα».

Όπως πρόσθεσε: «Και να μην ακούω συνταγματολόγους που έσπευσαν απ το καλοκαίρι να γράψουν βιβλίο για το “φαινόμενο Κασσελάκη” και που κάνουν τον πολιτικο σχεδιασμό νεοφυών κομμάτων», αναφερόμενη έμμεσα στον Ξενοφώντα Κοντιάδη.