ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή Live: Υψηλοί τόνοι στην Ολομέλεια - Απόψε η ψηφοφορία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Βουλή Live: Υψηλοί τόνοι στην Ολομέλεια - Απόψε η ψηφοφορία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Δείτε live τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής

Με την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου επικρατούν υψηλοί τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων αντιπολίτευσης.

Δείτε live τη συζήτηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο μεταρρύθμιση ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ στη δευτερολογία του επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντας όχι σκανδιναβικό μοντέλο, αλλά σκανδιναβικό σταυρόλεξο την πρόταση ΠΑΣΟΚ.

Από τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν και τα sugar babies του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για απαράδεκτη και σεξιστική.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε την αύξηση του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος στις 2.500 ευρώ για όλα τα νέα παιδιά που θα πάνε σε περιφερειακά πανεπιστήμια για να στηριχθούν οι σχολές της περιφέρειας.

Το συνολικό κονδύλι από τα 42 εκατ. έφθασε στα 71 εκατ. ευρώ, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ανέφερε πως για πρώτη φορά μέσα από το σχήμα των ΣΔΙΤ θα μπορέσουν να χτιστούν 5 ολοκαίνουργιες φοιτητικές εστίες, οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν ποιοτική φοιτητική στέγη σε σχεδόν 10.000 φοιτητές σε 5 δημόσια πανεπιστήμια.

Είπε επίσης πως στα μη κρατικά πανεπιστήμια το 10% των εισακτέων θα μπαίνει με υποτροφίες.