ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας για σαρακοστιανό τραπέζι: «Φθηνότερο ή ίδιο σε σύγκριση με πέρυσι»

Σκρέκας για σαρακοστιανό τραπέζι: «Φθηνότερο ή ίδιο σε σύγκριση με πέρυσι»
EUROKINISSI.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και τους καταναλωτές να προμηθευθούν φθηνότερα τα προϊόντα που τούς ενδιαφέρουν», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης για το τραπέζι της Σαρακοστής.

Αν και εφαρμόζεται ήδη το «Καλάθι της Σαρακοστής», οι αυξήσεις στα νηστίσιμα προϊόντα φθάνουν έως και το 95% σε σύγκριση με πέρυσι. Πάντως, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, υπογράμμισε σήμερα (14/03) πως «ΤΟ σαρακοστιανό τραπέζι θα κοστίσει φθηνότερα ή αντίστοιχα με πέρυσι», μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, η “μάχη” συνεχίζεται και δεν έχουμε εφησυχάσει. Τα μέτρα που λάβαμε το προηγούμενο διάστημα, σταδιακά αρχίζουν να φέρνουν αποτέλεσμα. Φυσικά, αυτό δεν μας ικανοποιεί για αυτό συνεχίζουμε τους ελέγχους και τα “εργαλεία” που δίνουν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να προμηθεύονται τα προϊόντα που τούς ενδιαφέρουν στις χαμηλότερες τιμές», σημείωσε αρχικά ο κ. Σκρέκας.

«Η τιμή της λαγάνας θα πρέπει είναι ίδια με πέρυσι. Δηλαδή, η τιμή για τα 750 γραμμάρια πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 2,80€ και 3,50€, όπως και πέρυσι. Η μικρή λαγάνα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2€. Αυτές είναι οι τιμές που πρέπει να δουν οι καταναλωτές. Μεσοσταθμικά, το σαρακοστιανό τραπέζι είναι ίδιο ή φθηνότερο με την περασμένη χρονιά», προσέθεσε εν συνεχεία.

Σχετικές ειδήσεις