ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επιλέγει τη μετωπική με την κυβέρνηση – Ενόχληση για τις άγνωστες επιχειρήσεις Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Επιλέγει τη μετωπική με την κυβέρνηση – Ενόχληση για τις άγνωστες επιχειρήσεις Κασσελάκη

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγκάζονται να απαντούν και σε άβολες ερωτήσεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία παραμένει «θολή»

Τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, έχοντας ως αιχμή την τραγωδία των Τεμπών και τα όσα διαδραματίστηκαν, χθες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιλέγει η Κουμουνδούρου, που επιχειρεί να βάλει στο «κάδρο» των ευθυνών τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια, όμως, ώρα, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγκάζονται να απαντούν και σε άβολες ερωτήσεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία παραμένει «θολή», δεχόμενοι καταιγισμό «πυρών» από τη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα.

Τα Τέμπη σε πρώτο πλάνο

Η τραγωδία των Τεμπών δεν μπορεί -και προφανώς δεν πρέπει- να ξεχαστεί. Οι υπεύθυνοι για τον θάνατο 57 ανθρώπων, μετά από τη σύγκρουση τρένων που κινούνταν εν έτει 2023 στην ίδια γραμμή, προκαλεί ακόμα και σήμερα οργή στους πολίτες. Πόσο δε μάλλον, όταν οι συγγενείς των θυμάτων μιλούν ανοιχτά για απόπειρα συγκάλυψης των αιτιών της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο δικό του πόρισμα μετά την ολοκλήρωση των ερευνών της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στη τότε ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Και είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει να το κάνει, αλλά και να καταλογίζει στην κυβερνητική πλειοψηφία προσπάθεια να καταλογιστούν οι ευθύνες μόνο σε υπηρεσιακούς παράγοντες και στον μοιραίο σταθμάρχη.

«Τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας και για αυτούς που εγκλημάτησαν και για αυτούς που δοκίμασαν να τους καλύψουν. Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο, το να την ακολουθήσεις δύσκολο. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για εσάς κύριε Μητσοτάκη», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

Και τα όσα έλαβαν χώρα, χθες, στις Βρυξέλλες, στην αρμόδια Επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου, δίνει στην πραγματικότητα τη «σκυτάλη» στον ΣΥΡΙΖΑ, να συνεχίσει την επίθεση εναντίον της κυβέρνησης. Όμως, στην πραγματικότητα δεν εστιάζει μόνο στους τότε αρμόδιους υπουργούς και γενικούς γραμματείς, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ενόχληση για τις «μπίζνες» Κασσελάκη

Την ίδια, όμως, στιγμή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να βρίσκεται απολογούμενο για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη. Όχι, φυσικά, για το αν είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και μάνατζερ - όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Αλλά για το γεγονός ότι ενώ δίνει την εικόνα του πλούσιου επιχειρηματία, αρνείται να αποκαλύψει με πραγματικά στοιχεία την περιουσιακή του κατάσταση, την ώρα που η δημοσιογραφική έρευνα βρίσκει καθημερινά στοιχεία γι αυτές – την ώρα που ο εκείνος διαρκώς πραγματοποιεί αντιφατικές δηλώσεις.

Η κατάσταση αυτή έχει αρχίσει να ενοχλεί και εντός της Κουμουνδούρου. Διότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται διαρκώς στη δυσάρεστη θέση να απολογούνται για τις εταιρίες του προέδρου τους, χωρίς καν οι ίδιοι να γνωρίζουν ακριβώς το τι συμβαίνει.

Επίσης, το κόμμα τους «στριμώχνεται στα σχοινιά», καθώς τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, ζητούν καθαρές απαντήσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και να καταθέσει άμεσα το πόθεν έσχες του και όχι στα τέλη Ιουνίου – όπως προβλέπει ο νόμος για το 2023.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εντονότερες αντιδράσεις στο εσωκομματικό πεδίο, με ορισμένους να σκέφτονται ότι θα πρέπει ο πρόεδρος του κόμματος να δώσει άμεσα απαντήσεις, μόλις απολυθεί από την ολιγοήμερη στρατιωτική θητεία του, ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.