ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κωδικός «επανεκκίνηση του κόμματος»… όσο λείπει ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Κωδικός «επανεκκίνηση του κόμματος»… όσο λείπει ο Κασσελάκης
EUROKINISSI.

Σε λειτουργία τίθεται ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την απουσία του Στέφανου Κασσελάκη, που συνεχίζει να υπηρετεί τη σύντομη στρατιωτική του θητεία στη Θήβα.

Μετά την Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνεδρίασε την Τρίτη, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της, στη συζήτηση του πορίσματος για την τραγωδία των Τεμπών, σειρά παίρνει σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο, ενώ την Παρασκευή θα μαζευτεί μετά από αρκετό καιρό η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Πάντως, η πρόσκαιρη δημοσκοπική ανάκαμψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία καταγράφηκε σε κάποιες μετρήσεις, δεν προκαλεί ενθουσιασμό στον κομματικό μηχανισμό, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η σχέση με την οργανωμένη βάση έχει οριστικά διαρραγεί.

Ανασύνταξη του κόμματος

Τα «καμπανάκια» για τον ΣΥΡΙΖΑ, ως δομή οργανωμένου κομματικού σχηματισμού, έχουν αρχίσει να «ηχούν» εδώ και μήνες. Μάλιστα, υπάρχουν δύο περιστατικά που αποδεικνύουν ότι βρίσκεται σε πλήρη αποσάρθρωση.

Αρχικά, ήταν οι εκλογές συνέδρων για το πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος. Εκεί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι σύνεδροι διορίστηκαν και δεν εκλέχθηκαν, καθώς δεν υπήρχαν αρκετοί υποψήφιοι. Επομένως, στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο εμφανίστηκαν στην πραγματικότητα μόνο οι «εθελοντές».

Το δεύτερο περιστατικό, ήρθε λίγες εβδομάδες αργότερα, κατά τη διάρκεια της εκλογής των καθοδηγητικών οργάνων των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων. Η συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία, μπορεί να μην έφτασε καν στο 10% των εγγεγραμμένων μελών του κόμματος.

Τα παραπάνω, δείχνουν ότι στη βάση του κόμματος επικρατεί απογοήτευση και παγωμάρα. Αρκετά έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουν την ανησυχία τους για το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς εκτιμούν πως υπάρχει μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων, που ακόμα ταλαντεύεται ανάμεσα στο κόμμα τους και τη Νέα Αριστερά.

Επομένως, θεωρούν ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να γίνουν κινήσεις που θα πείσει τους ψηφοφόρους που ταλαντεύονται, ότι το κόμμα υπάρχει και παράγει πολιτική - όχι, προφανώς σαν αυτή την ακραία φιλελεύθερη πρόταση που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης, για το φορολογικό και την ακρίβεια.

Επομένως, είναι λογικό το ότι επιχειρούν να επανεκκινήσουν τα κομματικά «γρανάζια» όσο απουσιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης, στη Θήβα. Όχι μόνο για να καθορίσουν τις κινήσεις του επόμενου διαστήματος, αλλά για να μπορέσουν να σχεδιάσουν το πως θα πορευτούν μέχρι και τις ευρωεκλογές, στις οποίες θα κριθεί εν πολλοίς και το μέλλον του κόμματος τους.

Σχετικές ειδήσεις