ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν υπεγράφη καμία συμφωνία με την Ουκρανία κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό»

«Δεν υπεγράφη καμία συμφωνία με την Ουκρανία κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό»

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού», σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία» με το Κίεβο για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού, όπως τόνισαν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, σχολιάζοντας τη δημοσίευση του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός Πρόεδρος στην ανάρτηση, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη της Ουκρανίας, που δεν είναι καν έτοιμη», όπως συμπλήρωσαν.

Την 1η Φεβρουαρίου, οι «27» κατέληξαν σε συμφωνία για την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας, ύψους 50 δισ. ευρώ. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ανακοινώσε πως «και οι 27 ηγέτες συμφώνησαν», προσθέτοντας ότι «αυτό κλειδώνει μία σταθερή, μακροπρόθεσμη, προβλέψιμη χρηματοδότηση για την Ουκρανία».

Σχετικές ειδήσεις