ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική επανεκκίνηση με δομικό ανασχηματισμό: Περισσότερες από πέντε καρατομήσεις υπουργών

Κυβερνητική επανεκκίνηση με δομικό ανασχηματισμό: Περισσότερες από πέντε καρατομήσεις υπουργών
Ο Μάκης Βορίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
EUROKINISSI

«Εδώ και τώρα» ανασχηματισμός της Κυβέρνησης με καρατόμηση περισσότερων από πέντε υπουργών - Ο Μάκης Βοριδής αναλαμβάνει καθήκοντα Παπασταύρου από Δευτέρα ενώ η θέση του Μπρατάκου υποβαθμίζεται

Μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει τα επόμενα βήματα και τις επόμενες πολιτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα φέρουν μια… «επανεκκίνηση». Το ερώτημα είναι αν ο ανασχηματισμός θα έρθει πριν ή μετά τις Ευρωεκλογές και κατά πόσο μπορεί να περιμένει η Κυβέρνηση για τις αλλαγές αυτές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να εξετάζει πλέον σοβαρά μια εκτεταμένη αναδόμηση στο κυβερνητικό σχήμα. Αν και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο μετά τις ευρωεκλογές μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Πρωθυπουργός έχει γίνει αποδέκτης εισήγησης που τον προτρέπει να προχωρήσει «εδώ και τώρα» σε ανασχηματισμό.

Όπως φαίνεται υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στην κυβερνητική δομή. «Δεν πάει άλλο…» ανέφερε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Εξάλλου δεν υπάρχει κανένα νόημα να περιμένει κανείς το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών από τη στιγμή που έχουν εντοπιστεί εδώ και καιρό οι αδυναμίες σε συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα υπάρχουν εισηγήσεις για «καρατόμηση» περισσότερων από πέντε υπουργών και στην ουσία έχει ξεκινήσει η διαδικασία της κυβερνητικής επανεκκίνησης που θα κορυφωθεί με δομικό ανασχηματισμό.

Αναβαθμίζεται τη Δευτέρα ο Βορίδης – Υποβαθμίζεται η θέση του Μπρατάκου

Τι θα γίνει λοιπόν με τις κενές θέσεις του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου;

Όσον αφορά τους αντικαταστάτες του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει μόνο στη μία θέση. Πρόκειται για τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος θα αναβαθμιστεί και αναλαμβάνει την ευθύνη και του νομοθετικού έργου. Στην ουσία είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση κλειδί του Παπασταύρου και επιλέχθηκε λόγω της εμπειρίας του και της πολιτικής διαχείρισής του.

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου αναμένεται να δημοσιευθεί το Φύλλο της Κυβέρνησης στο οποίο θα φαίνεται η ανάθεση των αρμοδιοτήτων απευθείας από τον Πρωθυπουργό στον Μάκη Βορίδη. Στόχος της αναβάθμισης είναι να ενισχυθεί το δεξιό προφίλ της Κυβέρνησης ενόψει των Ευρωεκλογών.

Από την άλλη δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης για τη θέση του Γιάννη Μπρατάκου, και αν βρεθεί θα έχει λιγότερες αρμοδιότητες από πριν – μόνο διοικητικές - γεγονός που αναδεικνύει την υποβάθμιση της ίδιας της θέσης. Στην αρχή έπαιζε το όνομα του Γιώργου Μυλωνάκη, του Γ.Γ. της Βουλής ωστόσο αυτό πια δεν ισχύει.

Μέχρι στιγμής δύο ονόματα ακούστηκαν και έχουν διατελέσει διευθυντές υπουργικών γραφείων και αυτοί είναι τα ονοματεπώνυμα Αρβανιτάκης – Κατσαούνος.

Σχετικές ειδήσεις