ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται επικοινωνιακή «καταιγίδα» Κασσελάκη – Υπόσχεται κοινωνικό κράτος, μείωση φόρων

Έρχεται επικοινωνιακή «καταιγίδα» Κασσελάκη – Υπόσχεται κοινωνικό κράτος, μείωση φόρων

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχασε το πολιτικό μομέντουμ ευρισκόμενος στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού

Την αισιοδοξία τους ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις, εκφράζουν από την Κουμουνδούρου, χωρίς πάντως να υπάρχει κάποιο χειροπιαστό, επιστημονικό εύρημα προς αυτό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζει μια προσωποκεντρική προεκλογική στρατηγική στον δρόμο προς τις κάλπες, με στόχο να καλύψει το έδαφος που έχασε με κατά την ολιγοήμερη απουσία του, κατά τη στρατιωτική θητεία του, με μπαράζ περιοδειών και τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν και οι σπάνιες πολιτικές προτάσεις του, καθώς υπόσχεται ισχυρό κοινωνικό κράτος, μειώσεις φόρων σε όλους, αλλά παράλληλα και διατήρηση εις το διηνεκές των πανάκριβων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Επικοινωνιακή «καταιγίδα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχασε το πολιτικό μομέντουμ ευρισκόμενος στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού. Παράλληλα, παρακολουθούσε από τη Βοιωτία, τον Νίκο Ανδρουλάκη να συμπεριφέρεται και να αντιμετωπίζει στη Βουλή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως εν αναμονή αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είναι λογικό, η εικόνα αυτή δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για την Κουμουνδούρου, αναζητά μια πολιτική κίνηση, «ματ». Μέχρι να καταφέρει να τη βρει, ο πρόεδρος του κόμματος θα επενδύσει στον τομέα που γνωρίζει καλύτερα. Στην επικοινωνία και πρωταγωνιστής θα είναι ο ίδιος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, από χθες κιόλας, ξεκίνησε την επικοινωνιακή αντεπίθεση του, που θα μοιάζει με «καταιγίδα». Το πρώτο βήμα έγινε από τον τομέα της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας - τον οποίο και έχει δείξει πως προτιμά, έναντι της ενημέρωσης. Άλλωστε, δεκαπέντε ημέρες μακριά από «πρωινάδικο», ήταν πολλές για εκείνον.

Μιλώντας στον Alpha και τη Ναταλία Γερμανού, δεν μας έκανε «σοφότερους». Ωστόσο, έδειξε ένα σαφές δείγμα γραφής για το πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα. Στο «στόχαστρο» του καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα λεγόμενα «τζάκια» της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, είναι ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσει να την τακτική της αμφισβήτησης του αδιάβλητου της εκλογικής αναμέτρησης, με τους αντιπάλους του να τον κατηγορούν ότι στην πραγματικότητα «στρώνει» το έδαφος για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος, σε περίπτωση που είναι κακό για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τις επόμενες ημέρες θα μιλήσει στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής», στο δελτίο του Σκάι και θα περιοδεύσει στην Κρήτη, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την επικοινωνιακή «καταιγίδα» της εβδομάδας.

Λεφτά υπάρχουν

Ενδιαφέρον προκαλούν και τα όσα είπε, χθες, σε προγραμματικό επίπεδο. Αρχικά, δήλωσε υπέρ της ανοιχτής αγοράς, αλλά με ισχυρά εργασιακά δικαιώματα. Το προβληματικό, βέβαια, είναι ότι δεν έχει πει κάτι συγκεκριμένο επ’ αυτού, ενώ τη μοναδική φορά που βρέθηκε ενώπιον του ΣΕΒ, της ισχυρότερης εργοδοτικής οργάνωσης της χώρας, «ξέχασε» να αναφερθεί σε αυτά.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι επιθυμεί ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με βασική προτεραιότητα στη δημόσια Υγεία. Προσπερνώντας ότι δεν έχει μιλήσει προγραμματικά για τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους που οραματίζεται, πάμε στην επόμενη απάντηση του, που είναι για τις αμυντικές δαπάνες.

Όπως είπε, αυτά τα γιγαντιαία εξοπλιστικά προγράμματα θα πρέπει να συνεχιστούν - προφανώς επ’ αόριστον. Επομένως, υπόσχεται ότι η σημερινή Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στους πολίτες της ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος -το οποίο έχει όντως ξεχαρβαλωθεί- αλλά και να διατηρήσει στα ύψη της δαπάνες για την Άμυνα της.

Και όλα αυτά, με μειώσεις φόρων που έχει ήδη υποσχεθεί σε εισοδήματα μέχρι 200.000. Βέβαια, όλα αυτά δεν έχουν παρουσιαστεί ολοκληρωμένα σε ένα πολιτικό πρόγραμμα, κοστολογημένα, αποτελώντας επί της ουσίας «κούφιες» προεκλογικές υποσχέσεις.