ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Αποχώρησε από τον Άρειο Πάγο - Κατέθεσε αναφορά για τα περί «μονταζιέρας» στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: Αποχώρησε από τον Άρειο Πάγο - Κατέθεσε αναφορά για τα περί «μονταζιέρας» στα Τέμπη
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στον Άρειο Πάγο το πρωί της Δευτέρας

Από τον Άρειο Πάγο αποχώρησε λίγο πριν τις 12:00 σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να καταθέσει αναφορά για τα περί «μονταζιέρας» στα Τέμπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε την ενέργειά του αυτή, εξηγώντας πως θα καταθέσει αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη διερεύνηση και ποινική αξιολόγηση των καταγγελλομένων σε δημοσιεύματα για τα ηχητικά του ΟΣΕ που σχετίζονται με την τραγωδία των Τεμπών.

«Κάποιοι είχαν προτεραιότητα να χαλκευσουν τα ηχητικά με στόχο την χειραγώγηση. Κάναμε το χρέος μας με την πρόταση δυσπιστίας και τώρα καταθέσαμε αναφορά για διερεύνηση των δημοσιευμάτων. Η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ξεχείλισε το ποτήρι. Όλα αυτά τα έκανε η κυβέρνηση για να ενισχύσει το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους. Κινείται στο τρίπτυχο διαφθορά, ατιμωρησία, συγκάλυψη. Να σπάσει ο φαύλος κύκλος», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά την προανακριτική ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εμείς από την αρχή καταθέσαμε αίτημα για προανακριτική για πόρισμα εισαγγελέως Ευρωπαία».

Κατά την επίσκεψη του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη κατέθεσε αναφορά 2,5 σελίδων για την υπόθεση των Τεμπών, υποστηρίζοντας πως υπήρξε χάλκευση και διαρροή των ηχητικών με τους καταγεγραμμένους διαλόγους των μηχανοδηγών του ΟΣΕ την ημέρα της τραγωδίας.

«Το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, την ώρα που οι διασώστες έψαχναν νεκρούς, αγνοούμενους, την ώρα που όλη η ελληνική κοινωνία θρηνούσε γι' αυτό που είχε συμβεί, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να πάρουν τις επίμαχες συνομιλίες,να τις χαλκευόσουν και να διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Εμείς κάναμε το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό, καταθέσαμε για αυτή τη νέα αποκάλυψη πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή και σήμερα ήρθαμε και καταθέσαμε αναφορά στην Εισαγγελία τους Αρείου Πάγου για να υπάρχει διερεύνηση της υπόθεσης . Τώρα έχει χρέος η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Όμως μας ρωτούν γιατί καταθέσαμε τώρα την πρόταση δυσπιστίας. Γιατι το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν είναι πια ούτε μισοάδειο,ούτε μισογεμάτο. Τη μια διόρισαν παράνομα τον επίμαχο σταθμάρχη, την άλλη η ευρωπαϊκή εισαγγελία τους κατηγορεί για διαφθορά.
Και ενώ έχουν κάνει όλα αυτά μαθαίνουμε ότι εκείνο το βράδυ είχαν προτεραιότητα να χαλκεύσουν τους διαλόγους για να δημιουργήσουν την αίσθηση του ανθρώπινου λάθους και μόνο.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη λειτουργεί με το τρίπτυχο : Διαφορά, συγκάλυψη και ατιμωρησία. Πρέπει αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο πλευρό του βρισκόταν η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Χρήστος Κακλαμάνη και ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας.