ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για «προχειροδουλειές» και απουσία θετικής ατζέντας και το «ναι» Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης
Intime News

Ενόχληση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η «προθυμία» που δείχνει ο Στέφανος Κασσελάκης στο να συνταχθεί απόλυτα με τις στρατηγικές επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου

Την ανησυχία τους για το πώς θα πορευτεί το κόμμα στον δρόμο προς τις ευρωκάλπες, εκφράζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία βλέπουν πως η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση διεξάγεται πολλές φορές στα όρια της πολιτικής σύγκρουσης και της προχειρότητας, ακόμα και στα σημαντικότερα ζητήματα, όπως είναι η τραγωδία των Τεμπών.

Από την άλλη προβληματίζονται για την παντελή έλλειψη θετικής ατζέντας, αλλά και για τις προτάσεις που παρουσιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με την ταυτότητα και την παράδοση του κόμματος τους, συμπλέοντας επί της ουσίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Αποστάσεις από Ακρίτα

Δεν είναι κρυφό ότι η επίθεση που εξαπέλυσε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, εναντίον της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, έχει προκαλέσει έντονη ενόχληση σε πολλούς στην Κουμουνδούρου. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι «αγκαλιάστηκε» με θέρμη από την ηγεσία.

Σειρά κορυφαίων στελεχών, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιάννης Ραγκούσης, αλλά και ο φανατικός υποστηρικτής του προέδρου, Νίκος Καρανίκας, έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από τη συντρόφισσα τους και να διαχωρίσουν τη θέση τους.

Όμως, θεωρούν ότι η ζημιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει ήδη γίνει. Εκτιμούν πως τέτοιες επιθέσεις, στις οποίες απουσιάζει το πολιτικό περιεχόμενο, συσπειρώνουν τη Νέα Δημοκρατία και αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τα μεγάλα θέματα και τα ζητήματα όπου η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη στην παρούσα φάση.

«Προχειροδουλειές»

Την ίδια στιγμή, εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για την «προχειρότητα» -αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιούν- με τον οποίο η ηγετική ομάδα αντιμετωπίζει τα μεγάλα θέματα, όπως την τραγωδία των Τεμπών.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως το κατηγορητήριο εναντίον του Κώστα Αχ. Καραμανλή, που συντάχθηκε τρεις και πλέον εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνούσε τις συνθήκες του δυστυχήματος, είναι «πρόχειρο». Μάλιστα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτές οι διαδικασίες δεν μπορεί να γίνονται στο «πόδι», αλλά πρέπει να είναι προϊόν σωστά δομημένης δουλειάς. Αλλιώς, συμπληρώνουν, ελλοχεύει ο κίνδυνος να γυρίσει «μπούμερανγκ».

Ο «πρόθυμος» Κασσελάκης

Ένα ακόμα στοιχείο που προκαλεί ενόχληση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η «προθυμία» που δείχνει ο Στέφανος Κασσελάκης στο να συνταχθεί απόλυτα με τις στρατηγικές επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου. «Ναι» στην «κούρσα» των εξοπλισμών, χωρίς καμία προϋπόθεση. «Ναι» στην επέκταση του φράχτη στον Έβρο και γενικά, «ναι σε όλα» από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απουσία θετικής πρότασης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και για θέματα ταυτοτικά, όπως είναι η δημόσια Υγεία και τα απογευματινά χειρουργεία, προκαλούν έντονο προβληματισμό, με τα πρόσωπα που ασπάζονται στις παραπάνω παρατηρήσεις να είναι βέβαιοι ότι το κόμμα τους θα τα πληρώσει στις ερχόμενες κάλπες.