ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Ψήφος στη ΝΔ στις Ευρωεκλογές σημαίνει ναι στη σιγουριά, τη σταθερότητα και την πρόοδο»

Κυριάκος Μητσοτάκης
Η ομιλία του πρωθυπουργού στην έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ
EUROKINISSI

Η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας λίγες εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κλείνει τις εργασίες του το τριήμερο 15ο Συνέδριο του κόμματος, που είχε επετειακό χαρακτήρα με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

«Η παράταξή μας κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κινδύνευσε. Στο πλευρό της Ευρώπης σε κάθε κρίση βρίσκεται η Ελλάδα. Ελληνική πρωτοβουλία, το ενιαίο ευρωπαϊκό ψηφιακό διαβατήριο. Η ΝΔ είναι έτοιμη να συμβάλει στις νέες ευρωπαϊκές προκλήσεις».

Πρόκληση είναι ο ρεαλισμός και η απάντηση στον λαϊκισμό, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως οι δημαγωγοί έχουν πάντα έναν στόχο, να κρύψουν την αλήθεια, ανοίγοντας τον δρόμο σε αυταρχικές λύσεις. Ανέφερε πως ο λαϊκισμός εμπόδισε την Ελλάδα να αναταχθεί, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες το είχαν πετύχει.

Σε λίγες λέξεις συρρίκνωσε την πρόκληση της επόμενης ημέρας, ανταγωνιστική οικονομία, αυτοδύναμη άμυνα και αγροτική πολιτική με προσαρμοστικότητα. Αναφέρθηκε στα ζητήματα της ευρωπαϊκής Άμυνας και Οικονομίας επισημαίνοντας πως πρέπει και πάλι «να κάνουμε την Ευρώπη, την ήπειρό μας, δυνατή και ισχυρή».

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι καθοριστικές, είπε ο πρωθυπουργός. Η αντιπολίτευση βλέπει τις εκλογές αυτές ως πολιορκητικό κριό, τόνισε, για να κλονίσει την κυβερνητική σταθερότητα. Δεν θα το επιτρέψουμε, ανέφερε.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε ποτέ, επειδή δεν ξέρει τι να κάνει, κάνει αυτό που ξέρει, να ποτίζει με τοξικότητα», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. «Δεν γίνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές την ώρα που την καταψήφισε και στις ευρωπαϊκές».

«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να βάψει το κόμμα του με χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και τόνισε πως δεν πρέπει να αφήσουμε την προπαγάνδα να μαυρίσει τη μεγάλη θετική εικόνα της χώρας. «Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα έγινε παράδεισος. Πρώτος ανέλαβα την ευθύνη των πράξεών μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διεξαχθεί μια προεκλογική εκστρατεία όλο ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας».

«Παραμένουμε συνεπείς στο πρόγραμμά μας και ενισχύουμε την οικονομία μας. Γνωρίζουμε το πρόβλημα της ακρίβειας, στηρίζουμε τα νοικοκυριά, δίνουμε μία μάχη και θα την κερδίσουμε κι αυτήν».

«Ανακαινίζουμε τα νοσοκομεία της, υποδεχόμαστε νέους γιατρούς, βελτιώνουμε τις υπηρεσίες», είπε στη συνέχεια. «Ξέρουμε τα προβλήματα, προσπαθούμε να τα λύσουμε, αλλά δεν δεχόμαστε τον μηδενισμό της αντιπολίτευσης.

«Δίπλα στα κρατικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν και μη κρατικά, ένας αγώνας δεκαετιών, ο οποίος δικαιώθηκε. Την κερδίζουμε αυτή τη μάχη».

«Δεν αρκεί μόνο η ψηφιακή επανάσταση που έχει επιτευχθεί. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Πρέπει η αξιοκρατία να αντικαταστήσει τη γραφειοκρατία. Προσλάβαμε 27 χιλιάδες καθηγητές και δασκάλους στα σχολεία μας οι οποίοι επιτέλους αξιολογούνται», τόνισε πως ο επαγγελματισμός θα νικήσει τον ωχαδερφισμό».

«Αυτό το συνέδριο μας έδωσε την ευκαιρία να αναβαπτιστούμε στις ιδρυτικές μας αρχές με τα πόδια στην παράδοση και το βλέμμα στην εξέλιξη». Συμπλήρωσε πως «δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την πρώτη διακήρυξη της παράταξης, "επιλέγουμε να συντηρούμε από την παράδοση μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά χρήσιμα. Προχωρούμε με μεγάλα σοβαρά και ασφαλή βήματα σε νέες συνθήκες. Τα αληθινά συμφέροντα του έθνους υπηρετούμε πέρα και πάνω από παραπλανητικές ετικέτες δεξιάς, κέντρου και αριστεράς"».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «καταφέραμε να γίνουμε η καρδιά ενός πλειοψηφικού ρεύματος». Πρόσθεσε, αναφερόμενος στον θρίαμβο των εκλογών του 2023 πως «κάτι είδαν οι πολίτες σε μας. Εμείς είμαστε το μεγάλο λαϊκό κόμμα όλων των Ελλήνων. Η ΝΔ αποδείχθηκε ο ανθεκτικότερος σχηματισμός της μεταπολίτευσης. Δεν διστάσαμε μπροστά σε μεγάλες αλλαγές. Η αλήθεια είναι δύναμή μας».

«Από το 15ο Συνέδριο μένουν οι θέσεις της ΝΔ για την Ευρώπη του αύριο, μένουν και οι διεκδικήσεις που θα έχει η Αθήνα από τις Βρυξέλλες», πρόσθεσε.

«Θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης στις ευρωεκλογές του Ιουνίου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ψήφος στη ΝΔ στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου σημαίνει ναι στη σιγουριά, στη σταθερότητα και την πρόοδο της πατρίδας. Σημαίνει ναι σε μια καλύτερη Ευρώπη. Πίσω από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ κρύβονται οι δεσμεύσεις μας αλλά και το δικό μου όνομα. Κάθε ψήφος μου δίνει δύναμη να διεκδικήσω όσα χρειάζεται η Ελλάδα, να πάω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πιο δυνατός, να ενισχύσουμε την κοινή μας άμυνα, να διατηρηθούν οι πόροι του ταμείου Ανάκαμψης, να αυξήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τους αγρότες μας». Τόνισε πως «μένουμε Ευρώπη και θέλουμε πρόεδρο την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και μένουμε Ελλάδα με ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή».

Κλείνοντας είπε πως την επόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ολόκληρο το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Ευρωεκλογές με 42 ονόματα και «δύο μήνες έμειναν να δώσουμε κι αυτή μεγάλη μάχη, όπως ξέρουμε εμείς οι νεοδημοκράτες. Θα βρεθώ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όλοι μαζί θα εξακολουθούμε να πηγαίνουμε την Ελλάδα σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά».

Σχετικές ειδήσεις