ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λευκωσία η Νίνα Κασιμάτη για τις κοινές εργασίες Κυπριακής και Ελληνικής Αντιπροσωπείας

Στη Λευκωσία η Νίνα Κασιμάτη για τις κοινές εργασίες Κυπριακής και Ελληνικής Αντιπροσωπείας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ευρωεκλογές εν μέσω γεωπολιτικών προκλήσεων» στο οίκημα του Ιδρύματος Κοινοβουλευτισμού και Συμμετοχικής Δημοκρατίας

Επίσκεψη στη Λευκωσία πραγματοποιεί η Νίνα Κασιμάτη στο πλαίσιο των κοινών εργασιών της Κυπριακής και της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μεταξύ 8 και 10 Απριλίου 2024, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, οι Έλληνες Βουλευτές κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Σταμάτης, Μαρία Συρεγγέλα, Άννα Ευθυμίου, Γιώργος Παπανδρέου, Δημήτρης Μάντζος, και Λιάνα Κανέλλη θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πρόεδρο της Βουλής και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο Γ΄. Επίσης θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ κ. Νίκο Τορναρίτη, καθώς και με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ευρωεκλογές εν μέσω γεωπολιτικών προκλήσεων» στο οίκημα του Ιδρύματος Κοινοβουλευτισμού και Συμμετοχικής Δημοκρατίας. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν τα μέλη της Ελληνικής και Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ και ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.