ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μουρούτης στο Newsbomb.gr: «Πατριωτισμός δεν είναι να συνομιλείς με τον Ιησού»

Γιώργος Μουρούτης στο Newsbomb.gr: «Πατριωτισμός δεν είναι να συνομιλείς με τον Ιησού»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Μουρούτης, μίλησε στο Newsbomb.gr για την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές, για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα

Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης προχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Μουρούτης, μιλώντας στη διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου.

«Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε ο κ. Μουρούτης στην αρχή της συνέντευξής του στο Newsbomb.gr, προσθέτοντας ότι έβαλε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές «γιατί όταν στο ζητάει ο πρωθυπουργός δεν έχεις άλλη επιλογή από το να πει το ναι».

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι στον φιλελεύθερο χώρο», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ακόμη: «Δεν έκρυψα ποτέ τις ιδέες μου. Είμαι φιλελεύθερος και συντηρητικός. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα».

«Η βασικότερη αρχή της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ευρωπαϊσμός», πρόσθεσε ο κ. Μουρούτης. «Πάντα οι ευρωεκλογές έχουν χαρακτήρα χαλαρής ψήφους», είπε ακόμη. «Οι ευρωεκλογές έχουν ένα χαρακτήρα θεσμοθετημένης δημοσκόπησης. Οι ψηφοφόροι κοιτούν με μια πιο συμπαθητική ματιά τα μικρότερα κόμματα», πρόσθεσε.

«Αν με τιμήσει ο λαός και με στείλει στις ευρωεκλογές, θέλω να δουλέψω σε δημογραφικό, πολιτισμό, τεχνητή νοημοσύνη και κλιματική αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουρούτης.

«Η τιμή του λαδιού έχει αυξηθεί πολύ. Αυτό επηρρεάζει την καθημερινότητά μας. Αν σήμερα δεν δώσουμε χειροπιαστές λύσεις θα μείνουμε πίσω», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Προφανώς έγιναν λάθη στα Τέμπη», ανέφερε ο κ. Μουρούτης και πρόσθεσε: «Ζητούμενο είναι στην τραγωδία να λυτρωθεί η κοινωνία. Να αποδοθεί Δικαιοσύνη... Όσοι ήταν ένοχοι πλήρωσαν όσοι ήταν αθώοι πήγαν σπίτι τους», συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι το πιο σημαντικό είναι να έχουμε έναν ασφαλή σιδηρόδρομο.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ο κ. Μουρούτης δήλωσε: «Οι δημοσκοπήσεις πρέπει να κρίνονται με κάποιο κριτήριο». «Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να έχει μια φθορά αλλά το ποσοστό του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ υψηλό», τόνισε ο κ. Μουρούτης.

«Πατριωτισμός δεν είναι να συνομιλείς με τον Ιησού ούτε και να ανταλλάσεις επιστολές μαζί του και ξέρουν ότι πατριωτισμός δεν είναι να τάζεις συντάξεις 3.000 ευρώ από λεφτά που δεν υπάρχουν και όταν θα έρθει η ώρα θα κρίνουν θα δώσουν κατάλληλη ψήφο», τόνισε ο κ. Μουρούτης.

Στο ερώτημα αν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία εάν στις ευρωεκλογές δεν συγκεντρωθεί πάνω από 30%, ο κ. Μουρούτης ανέφερε: «Εμένα θα με ανησυχούσε το αποτέλεσμα των εκλογών να μην έδινε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις της», προσθέτοντας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει προσωπικά τη μάχη των ευρωεκλογών σπίτι σπίτι, πόρτα πόρτα, για να εξηγήσει τις ιδέες μας».

«Ο κ. Κασσελάκης στοχοποιεί τον κ. Μητσοτάκη. Δεν ασχολείται με τον κ. Ανδρουλάκη γιατί παίρνει ηγετικότητα από την επίθεσή του στον πρωθυπουργό», σημείωσε, τονίζοντας ότι «ο Κασσελάκης θυμίζει πολιτικό σούπερ μάρκετ, που στο Ταμείο έχει τον Παύλο Πολάκη. Αυτή η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τιμή».

Μιλώντας για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Μουρούτης χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως μονοθεματικό πολιτικό.

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Κάθε κοινωνία πρέπει να έχει συνέχεια. Οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν μεγάλη εμπειρία. Θα έπρεπε να έχει συγκροτηθεί ένα όργανο που να τους συμβουλεύεται. Θεωρώ ότι θα πρέπει να αξιοποιείται ο ρόλος των πρώην πρωθυπουργών», ανέφερε.