ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιόδρας: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα

Τσιόδρας: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε την κρίση στην Μέση Ανατολή

«Η κρίση στη Μέση Ανατολή που εντάθηκε με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι το να παραμείνει η χώρα μας πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας στο εσωτερικό της, και αυτό καθορίζεται και από αποτέλεσμα των επικείμενων ευρωεκλογών», ανέφερε ο Δημήτρης Τσίοδρας, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας την εκπομπή «Αταίριαστοι»της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Είναι όμως και ένα ζήτημα που αφορά συνολικότερα και την Ευρώπη πρόσθεσε ο Δ. Τσιόδρας γιατί τα γεγονότα αποδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη να αποκτηθεί στρατηγική αυτονομία με τη διαμόρφωση μιας κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, μέσα από πρωτοβουλίες όπως η έκδοση ενός ευρωπαϊκού ομολόγου για την άμυνα που πρόσφατα πρότεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Τσίοδρας σχολίασε ότι η καταδίκη της επίθεσης του Ιράν από τον κ. Κασσελάκη «εξέπληξε και το ίδιο τους το κόμμα καθώς άλλα στελέχη του βρέθηκαν σε εντελώς διαφορετική γραμμή και είναι σε αντίθεση με τη στάση του «ναι μεν αλλά» που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», κατέληξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.