ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Τσουκαλάς στο Newsbomb.gr: Κύριες προκλήσεις το δημογραφικό και η τεχνητή νοημοσύνη

Κώστας Τσουκαλάς στο Newsbomb.gr: Κύριες προκλήσεις το δημογραφικό και η τεχνητή νοημοσύνη

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τσουκαλά, στη διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου.

Το πρωτογενές διακύβευμα των ευρωεκλογών που θα πραγματοποιηθούν σε λιγότερους από δύο μήνες, σκιαγραφεί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γνωστός εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, μιλώντας στο Newsbomb.gr. Στην ΕΕ και ειδικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνονται οι αποφάσεις που το μεγαλύτερο μέρος αφορούν τις ζωές μας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ανέδειξε τα μεγάλα ζητήματα της εργασίας, όπως τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα, έδωσε έμφαση στο ζήτημα της επιστροφής της ΕΕ σε μια εποχή πιο σφικτής δημοσιονομικής σταθερότητας και διερωτήθηκε γιατί δεν δίνει η κυβέρνηση το έκτακτο επίδομα τον Μάιο ενώ το κράτος έχει υπερέσοδα.

Παράλληλα, ανέδειξε ως κεντρικές τις προκλήσεις την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στην οικονομία και στην αγορά εργασίας, καθώς και το δημογραφικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως είναι κρίσιμο ποιες δυνάμεις είναι εκείνες που μπορούν να στρίψουν το τιμόνι προς ευημερία, αύξηση εσόδων κρατών. Για παράδειγμα, την εισαγωγή φόρου από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Ως προς τη δεύτερη μεγάλη πρόκληση της ΕΕ, το δημογραφικό, ο κ. Τσουκαλάς προέκρινε πρακτικές βέλτιστες πρακτικές σε ευρωπαϊκές χώρες και ένα συνεκτικό και όχι αποσπασματικό σχέδιο. Για παράδειγμα, όταν ένα παιδί γεννιέται να έχει επίδομα για τρία χρόνια.

Στην κατεύθυνση αυτή, περιέγραψε τις επιπτώσεις του δημογραφικού στο ασφαλιστικό.

Επίσης, μίλησε για το ζήτημα της ακρίβειας, καταλογίζοντας την ευθύνη για τις αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα στην κυβέρνηση. Επισήμανε πως ακόμη και στον κατώτατο μισθό δεν αυξάνεται η αγοραστική δύναμη.

Εν συνεχεία, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την απουσία συλλογικών συμβάσεων στην αγορά εργασίας.

Ερωτηθείς για τη σημερινή απόφαση για τα κομμένα δώρα των συνταξιούχων, είπε πως το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει γνωμοδοτήσει τρεις φορές για τις επικουρικές και δώρα, ενώ η κυβέρνηση δεν τα δίνει. Μάλιστα, έκανε λόγο για εξαπάτηση της κυβέρνησης και είπε πως έχει τον φόβο πως ένα θέμα που έχει κριθεί έρχεται και επανέρχεται σε διαφορετικά δικαιοδοτικά όργανα δημιουργεί μια παρελκυστική εικόνα.

Συμπερασματικά, είπε πως σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα για το 2015-2016 έχει υπάρξει δικαστική απόφαση.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη

Είδηση σε εξέλιξη...