ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Ζαχαράκη στο Newsbomb.gr: Αυτόματα στους λογαριασμούς το επίδομα γέννησης

Σοφία Ζαχαράκη

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου, αναφέρθηκε στο επίδομα γέννησης αλλά και στις ευρωεκλογές 

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στη διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου, έδωσε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Μιλώντας για το επίδομα γέννησης, η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι η δόση του θα πιστωθεί «πριν το Πάσχα στους λογαριασμούς των μητερών».

Όπως μάλιστα τόνισε, δεν χρειάζεται να γίνουν αιτήσεις από τις μητέρες.

Στο ποσό προστέθηκαν 400 ευρώ για το πρώτο παιδί, στο δεύτερο 300 ευρώ και για τα δίδυμα παίρνεις διπλό ή τριπλό ποσό.

«Είναι ενίσχυση στα πρώτα έξοδα. Οι νονοί και οι νονές ξέρουν πόσο σημαντικά είναι τα έξοδα που έχουν οι γονείς», τόνισε.

Στο ερώτημα αν υπάρχει σχεδιασμός για αύξηση του ποσού, η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προγραμματισμός». Όπως σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη, το επίδομα παιδιού θα δίνεται (μισό) με προπληρωμένη κάρτα και μισό κανονικά. «Δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη μεταρρύθμιση το επίδομα για τους αναπήρους και δεν συμπεριλαμβάνεται το επίδομα στέγασης. Αυτά, όμως, θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο», σημείωσε.

Όπως τόνισε η κυρία Ζαχαράκη όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα. Η ίδια στάθηκε στις παροχές της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι οι μητέρες που θα μείνουν εκτός εργασίας θα έχουν μία ενίσχυση.

Σύμφωνα με την ίδια, «το μήνυμα που δίνει η κυβέρνηση είναι ότι στηρίζει την οικογένεια».

Όπως ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, είναι σημαντικό ένας νέος να νιώσει ασφάλεια να αποκτήσει οικογένεια στην Ελλάδα. «Δεν υπάρχει παιδί που να πληροί τις προϋποθέσεις και να είναι εκτός βρεφονηπιακού σταθμού».

«Όσοι γονείς κάνουν αιτήσεις και έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις θα μπαίνουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς», τόνισε η κυρία Ζαχαράκη. «Δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Κανένα παιδί με αναπηρία δεν πρόκειται να μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών», συμπλήρωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Για το πρόγραμμα «Ενοικιάζω - Ανακαινίζω» οι πολίτες μπορούν να μπουν σε μια πλατφόρμα και να δουν αμέσως αν δικαιούνται ή όχι το πρόγραμμα. «Στόχος είναι να διευρύνουμε τις επιλογές των ενοικιαστών και να βοηθήσουμε στα ενοίκια», σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη.

Για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε: «Ο κόσμος χρειάζεται αυτά τα προγράμματα που βοηθούν τις οικογένειες».

Όπως σημείωσε, οι φοιτητικές στέγες θα φτάσουν τις 8.500 το επόμενο διάστημα και, στόχος, είναι να αξιοποιηθούν ακίνητα του Δημοσίου για την κοινωνική στέγαση. «Ήδη μιλάμε με κάποιους δήμους που έχουν δικά τους κτήρια για το πώς θα ανταποκριθεί η αγορά», ανέφερε η κυρία Ζαχαράκη.

Αναφερόμενη στις ευρωεκλογές η κυρία Ζαχαράκη σχολίασε: «Είναι σημαντικές οι ευρωεκλογές. Υπάρχουν σοβαρές προκλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είδαμε τι έγινε στη Θεσσαλία ή τα κομμάτια που έχουμε να κάνουμε με τα εργασιακά. Είναι σημαντικό η ψήφος σου να έχει εμπιστοσύνη. Η ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, η κυρία Ζαχαράκη είπε: «Εγώ θα θυμίσω τι έγινε στην Παιδεία, για τους διορισμούς, τι έγινε στην Οικονομία, τι έγινε με την μείωση της ανεργίας. Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους πολίτες να τους μιλήσουμε. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών. Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών ήταν διαφορετικό από τις δημοσκοπήσεις. Θα ακούσουμε τα παράπονα των πολιτών». Μάλιστα, σημείωσε: «Είναι πολύ πρόσφατη η νέα διακυβέρνηση της ΝΔ».