Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν θα σας διαψεύσω»

Ο Στέφανος Κασσελάκης «ανεβάζει» βίντεο στα social media και απαντάει σε ερωτήσεις 

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν θα σας διαψεύσω»
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
4'

Απαντήσεις εφ' όλης της ύλης παρέχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης από την Αστυπάλαια που βρίσκεται.

«Δεν θα σας διαψεύσω, σηκώστε ανάστημα και πάμε να χτίσουμε αυτό το κίνημα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης μεταξύ άλλων απαντώντας σε ερωτήσεις μέσω Instagram.

Ο Στέφανος Κασσελάκης «ανεβάζει» βίντεο, καθώς ο καιρός δεν του επέτρεπε να συνεχίσει την περιοδεία του στα νησιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ερώτημα που απάντησε, για το αν θα έρθει Ρόδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε δείχνοντας τα κύματα στη θάλασσα ότι «θα προσπαθήσουμε σήμερα το βράδυ» και πως «μέχρι 6 μποφόρ μάλλον θα το δοκιμάσουμε».

Στέφανος Κασσελάκη για την...ξύλινη δηθενιά

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι είναι εδώ για να προσφέρει στην πατρίδα την οποία αγαπά. «Δεν θα σας διαψεύσω, από κει και πέρα σηκώστε ανάστημα και πάμε να χτίσουμε αυτό το κίνημα, να υπάρξει επιτέλους μια κάθαρση στο πολιτικό σύστημα, σε όλο αυτό το κύκλωμα από ρουσφέτια και εξαρτήσεις, σε όλη αυτή την ξύλινη δηθενιά που κυβερνά τη χώρα. Καιρός να υπάρχει αξιοκρατία στην πολιτική του τόπου μπας και δούμε άσπρη μέρα».

Για την Παιδεία και για το πολιτικό μπούλινγκ

Σε ερώτηση για την Παιδεία σημειώνει ότι «δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση για το δημοσιονομικό μας πρόβλημα ως χώρα από το να επενδύουμε στην δημόσια Παιδεία», ότι «είναι η επένδυση με την μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση» και πως «είναι σημαντικό τα ελληνόπουλα να μπορούν να σπουδάζουν στη χώρα τους και να διαπρέπουν στην χώρα τους. Έτσι η χώρα μας ως μία οντότητα οικονομική να είναι ανταγωνιστική σε παγκόσμια επίπεδο».

Σε κάποιον που ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να δώσει μια συμβουλή σε όσους τον υποστηρίζουν και δέχονται «ανελέητο μπούλινγκ», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε ότι «είστε πολλοί παραπάνω και πολλές παραπάνω απ' όσο νομίζετε». Σχολίασε ότι «ο κόσμος έχει πάθει μία εσωτερική πληγή από το 41% και δεν μπορεί να πιστέψει ότι μπορεί να είμαστε η πλειοψηφία. Αλλά σας υπόσχομαι, είμαστε περισσότεροι». «Θα το δείτε σύντομα, μην χάνετε το κουράγιο σας. Η αλήθεια είναι με τη ψυχή και με το μέρος μας. Άλλοι είναι που χειραγωγούν την ελληνική πολιτική», είπε.

Καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ

Κατηγορηματικά «όχι» απάντησε στην ερώτηση αν θα συγκυβερνούσε με τη ΝΔ. «Δεν μπορώ να συγκυβερνήσω με κόμματα τα οποία έχουν εξαρτήσεις από τράπεζες. Εξαρτήσεις από ένα σύστημα προπαγάνδας και είναι κόμματα που έχουν ρίξει τη χώρα στα βράχια». Σχολίασε ότι «από εκεί και πέρα όντως η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, απλά είναι πολυσυλλεκτικό προς την Άκρα Δεξιά». Κάλεσε τους ανθρώπους του «προοδευτικού Κέντρου» που «θέλουν μία κοινωνία που να είναι σύγχρονη και μία ανοιχτή οικονομία ρυθμισμένη», να δραστηριοποιηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα νησιά

Στο ερώτημα ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που του αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στα νησιά που επισκέπτεται στην περιοδεία του, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι πρόκειται για την Υγεία και τη διασύνδεση των νησιών. «Η Υγεία, είναι προφανές γιατί ούτως ή άλλως το ΕΣΥ έχει διαλυθεί από την κυβέρνηση και πάει να γίνει full ιδιωτικό. Όμως στα νησιά ειδικά, υπάρχει τεράστια υποστελέχωση και μαζί με αυτό τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες που είναι το άλλο μεγάλο ζήτημα. Δεν υπάρχει μία άγονη γραμμή που να συνδέει τα νησιά μεταξύ τους», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Έβρος και η Δαδιά

Ο κ. Κασσελάκης είπε σε άλλη ερώτηση ότι δεν έχει ξεχάσει τον Έβρο, ότι έχει πάει πολλές φορές, ότι στον Έβρο, πάνω από τη Δαδιά, ήταν η πρώτη στάση του όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα και ότι «θα ξανάρθουμε για να δούμε αν έγιναν τα κατάλληλα έργα και οι προετοιμασίες για να μην έχουμε πάλι καταστροφές φέτος το καλοκαίρι».

Μεταξύ άλλων στο ερώτημα τι θα άλλαζε ώστε οι νέοι του εξωτερικού να επέστρεφαν στην Ελλάδα, είπε ότι «θα χτίζαμε καινούργια στέγη σε πόλεις εκτός Αθηνών μαζί με τα δημόσια πανεπιστήμια μας εκεί και θα δημιουργούσαμε hubs, κέντρα έρευνας για να φέρουμε πίσω τους Έλληνες του εξωτερικού». «Υπάρχει απίστευτο ανθρώπινο δυναμικό στο εξωτερικό- με το κατάλληλο κίνητρο και με υψηλή ποιότητα ζωής στην Ελλάδα θα έρθουν, αλλά πρέπει να έχουμε παρεμβατικό κράτος με αυτόν το στόχο», προσέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή