ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού»

Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού»

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προέβη σε δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Σκύβουμε το κεφάλι, όπως και κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου, στη μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου που εξοντώθηκαν, βασανίστηκαν και ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές εστίες τους.

Ταυτόχρονα, τιμούμε τη συμβολή αυτού του αδούλωτου τμήματος του Έθνους στην οικονομική και κοινωνική ανάταξη της πατρίδας μας. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά τους ήταν, είναι και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ταυτότητας, παντού στον κόσμο», ανέφερε αρχικά.

«Μπορεί ορισμένα τραύματα να μην επουλωθούν ποτέ. Παραμένει, ωστόσο, διαρκές το κοινό χρέος η ιστορική μνήμη να κρατηθεί ζωντανή. Την τεχνητή λήθη να αντιμάχεται διαρκώς η εγρήγορση. Με τη φωνή διαμαρτυρίας μας να ακούγεται ηχηρή, ώστε να διαπερνά τον χρόνο καθώς θα διεκδικεί τη δικαίωση. Μέχρι η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η εφετινή “Ημέρα Μνήμης”, συνεπώς, γίνεται ένα βροντερό κάλεσμα ευθύνης. Οι λαοί να πάψουν να μένουν αιχμάλωτοι του “χθες”. Χτίζοντας οι ίδιοι το δικό τους σήμερα, με πυξίδα την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Και μετατρέποντας τα διδάγματα της Ιστορίας σε ορμή προς ένα καλύτερο μέλλον. Γι’ αυτό και δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε! Ούτε λησμονούμε. Επιμένουμε να διεκδικούμε!», έγραψε ακόμη ο Πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις