ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης -Έρχονται αναδρομικά

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης -Έρχονται αναδρομικά

Δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης αυτή τη στιγμή, είπε η υπουργός Εργασίας

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συζήτησης για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αυτή τη στιγμή, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας OPEN.

«Είμαστε στο υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, παρά τη δημογραφική κρίση, έχουν γίνει αρκετά βήματα, έτσι ώστε το ασφαλιστικό μας σύστημα να είναι βιώσιμο» επισήμανε η κ. Μιχαηλίδου.

Ερωτηθείσα αναφορικά με τη ρύθμιση για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν και έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, η υπουργός απάντησε:

«Ο κόσμος την έχει δουλέψει τη σύνταξή του και θέλουμε να την λαμβάνει. Γι' αυτό, αυξήσαμε κατά 50% το όριο των οφειλών, ώστε οι συνταξιούχοι με οφειλές να μπορούν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους με μια μικρή παρακράτηση. Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία αυξήσαμε το όριο των οφειλών από τις 20.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ».

Για τα αναδρομικά, η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε τα ακόλουθα:

«Τα αναδρομικά είναι μια δυναμική κατάσταση και αυτό, γιατί συνεχώς γίνονται επανυπολογισμοί. Κάθε δίμηνο έχουμε πληρωμές αναδρομικών. Είναι προτεραιότητα στον ΕΦΚΑ μαζί με την επίσπευση της έκδοσης των συντάξεων. Πληρώθηκαν ΔΕΚΟ, πληρώθηκαν οι συνταξιούχοι της Ολυμπιακής και, σε λίγο καιρό, ακολουθούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Μέσα στον Μάιο έχουμε και άλλα αναδρομικά».