Μαρινάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες

«Άναψαν» φωτιές τα στοιχεία για την ακρίβεια στη Βουλή - Σκληρή αντίδραση Μαρινάκη σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Μαρινάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες
2'

Την οργισμένη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, προκάλεσε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για το θέμα της ακρίβειας με τις τιμές της φέτας και του ελαιολάδου να «οδηγούν» την πολιτική σύγκρουση.

Στην απάντηση παρατίθενται στοιχεία σχετικά με τις συγκρίσεις τιμών, ενώ ο κ.Μαρινάκης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αποτυχημένους λαδέμπορες και τυρέμπορες, που αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες».

Η ανακοίνωση

Στο ζήτημα της φέτας, πριν βγάλουν ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Αν το έκαναν, θα αντιλαμβάνονταν ότι συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το παραθέτουμε εκ νέου (φωτό 1) μήπως και το καταλάβουν.

Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις εικόνες που οι ίδιοι παρέθεσαν στη σημερινή ανακοίνωσή τους, εμφανίζονται κωδικοί με ακόμα χαμηλότερες τιμές κιλού (9,88 ευρώ το ένα κιλό) από την τιμή που αναφερόταν για την Ελλάδα στον πίνακα που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή (6,28 ευρώ το μισό κιλό).

Στο δε ζήτημα του ελαιολάδου, ο κ. Κασσελάκης χθες συνέκρινε τιμή μη βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 500ml στο Βέλγιο (8,95) (φωτό 2) με τιμή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 750ml στην Ελλάδα (15,17) (φωτό 3).

ΦΩΤΟ 2

ΦΩΤΟ 3

Ενώ στην Ελλάδα (βάσει του e- katanalotis) τα πιο φτηνά έξτρα παρθένα μη βιολογικά ελαιόλαδα 1lt (δηλαδή ίδιας ποιότητας και διπλάσιας ποσότητας από αυτό που συγκρίνει στο Βέλγιο) είναι λίγο πάνω από 10 ευρώ, δηλαδή φθηνότερα. (φωτό 4,5,6,7)

ΦΩΤΟ 4
ΦΩΤΟ 5

ΦΩΤΟ 6

ΦΩΤΟ 7

Και σήμερα αντί να ζητήσει συγγνώμη, ανεβάζει βίντεο όπου αναφέρεται στη σύγκριση των τιμών βιολογικού ελαιολάδου (δλδ ενός premium προϊόντος) μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και δεν λέει σκοπίμως κουβέντα για τη χυδαία εξαπάτηση που επιχείρησε χθες, συγκρίνοντας τιμές άλλης ποσότητας και άλλης ποιότητας ελαιολάδου μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η χώρα μας. Εμείς προτιμούμε τις πράξεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση των εισοδημάτων και στον περιορισμό των συνεπειών της. Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, αποδεικνύονται και αποτυχημένοι τυρέμπορες και, αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή