Μαρινάκης για υπόθεση Λύτρα: Δεν μπορεί να μην σφιχτεί το στομάχι σου

Υπόθεση Λύτρα: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είπε πως σοκαρίστηκε με τις αποκαλύψεις 

Μαρινάκης για υπόθεση Λύτρα: Δεν μπορεί να μην σφιχτεί το στομάχι σου
2'

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

Μιλώντας στο Mega για την υπόθεση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είπε πως σοκαρίστηκε όταν διάβασε την κατάθεσή της.

«Όταν είδα ένα απόσπασμα από την κατάθεση του θύματος συγκλονίστηκα. Δεν μπορεί να μην σφιχτεί το στομάχι σου όταν διαβάσεις κάτι τέτοιο. Πίσω από τέτοιες αποφάσεις κρύβονται άνθρωποι που υποφέρουν. Δεν πρέπει να καθόμαστε και να βρίσκουμε δικαιολογίες για τον δράστη αλλά να αφήσουμε τη δικαιοσύνη χωρίς να προδικάζουμε, να κάνει τη δουλειά της. Εμείς αυτό που λέγαμε είναι πως θέλουμε να κάνουμε αυστηρότερες τις ποινές. Θεσπίσαμε μία διάταξη που επιτρέπει και υποχρεώνει στους γιατρούς να καταγγέλλει ένα περιστατικό. Κάθε μέρα έχουμε 50 συλλήψεις μέσο όρο».

«Ο συγκεκριμένος γιατρός έκανε το καθήκον του πέρα του ιατρικού και ενδεχομένως να έσωσε έναν άνθρωπο. Ο ποινικός κώδικας έχει αλλάξει τρεις φορές από το 2019. Εμείς κάναμε τον βιασμό ανηλίκου να είναι ισόβια, όπως και την ανθρωποκτονία να είναι ισόβια, συν νόμους όπως αυτός που χρησιμοποιήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης, έχει γίνει δουλειά σε επίπεδο κέντρων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών».

Τέλος, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε:

«Το μήνυμα το λάβαμε και αυτό που είχαμε πει είναι πως ακόμα και εάν ήταν καλό το αποτέλεσμα, θα συμπεριφερόμασταν σαν να χάναμε γιατί τα προβλήματα είναι εδώ. Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Είμαστε σε ένα δρόμο αποκλιμάκωσης αλλά πλέον θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε μόνιμα μέτρα, όπως αυξήσεις εισοδημάτων. Θέλουμε να τρέξουμε όσο πιο γρήγορα και χωρίς να διαταράξουμε τα δημόσια οικονομικά, να επιστρέφεται στην κοινωνία με μόνιμα μέτρα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή