Περιφέρεια Αττικής: Όχι σε παιχνίδια εντυπωσιασμού με φόντο τις φωτιές

Πηγές τις Περιφέρειας Αττικής επισημαίνουν ότι η απόφαση για το κλείσιμο των αστικών πάρκων εμπίπτει στις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας για την πρόληψη πυρκαγιών (Ν.4926/22, αρ.129),

Περιφέρεια Αττικής: Όχι σε παιχνίδια εντυπωσιασμού με φόντο τις φωτιές
3'

Αρνητική εντύπωση και έκπληξη έχει προκαλέσει το χθεσινό κάλεσμα του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος απευθυνόμενος στον Χάρη Δούκα, ζητά τη… μεσολάβησή του προς τον Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να ανοίξουν τα πάρκα της πρωτεύουσας –που έμειναν κλειστά προληπτικά λόγω της επικινδυνότητας των ανέμων– την ώρα μάλιστα που οι γυναίκες και οι άνδρες της πυροσβεστικής έδιναν τη δική τους μάχη σε πολλαπλά μέτωπα.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» του δήμου Αθηναίων που έχει διατελέσει και τομεάρχης Εσωτερικών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται να αγνοεί τις διατάξεις του νόμου που επιτάσσουν το κλείσιμο πάρκων και δασών μετά την κατάταξη μιας περιοχής στη ζώνη επικινδυνότητας 4 (και 5), όπως συμβαίνει στην Αττική αυτές τις μέρες. Τις ίδιες διατάξεις που ενεργοποίησε μάλιστα και ο Δήμος Αθηναίων, χθες, παίρνοντας την απόφαση να μείνει κλειστός και ο Εθνικός Κήπος και να απαγορευτεί η κυκλοφορία στον Λυκαβηττό! Πηγές Περιφέρειας Αττικής: Καμία συζήτηση με όσους στοχεύουν στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων

«Προφανώς ο αξιότιμος κατά τα άλλα κύριος Ζαχαριάδης βιώνει κάποιου είδους βέρτιγκο», σημείωσαν συνεργάτες του Περιφερειάρχη Αττικής, προσθέτοντας ότι «την ώρα που μαίνονται οι μάχες στα πύρινα μέτωπα, δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος για μικροπολιτικά παιχνίδια και θορυβώδη come back σε ανακοινώσεις στα όρια του λαϊκισμού. Δεν συμμετέχουμε σε καμία συζήτηση που μόνο στόχο έχει τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων».

Πηγές τις Περιφέρειας Αττικής επισημαίνουν ότι η απόφαση για το κλείσιμο των αστικών πάρκων εμπίπτει στις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας για την πρόληψη πυρκαγιών (Ν.4926/22, αρ.129), καθώς προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου –και με συγκεκριμένες μάλιστα κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησής του– από τη στιγμή που μία περιοχή κατατάσσεται στη ζώνη επικινδυνότητας 4 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

«Κατανοούμε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, όχι όμως και τις καταγγελίες συγκεκριμένων παρατάξεων, που για μια άλλη φορά επιχειρούν παιχνίδια φθηνού εντυπωσιασμού, αψηφώντας την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής θα περιφρουρήσει τους ζωτικούς πνεύμονες πρασίνου για όσο διαρκούν οι έκτακτες καιρικές συνθήκες, ώστε μετά τη λήξη τους να μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι τα πάρκα μας, καθαρά, ασφαλή και ακέραια. Παιχνίδια με τη ζωή και την ακεραιότητα των συμπολιτών μας δεν παίζουμε, ούτε πρόκειται να το κάνουμε για πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη».

Παράλληλα, όπως τονίζεται σαφείς είναι και οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Νίκο Χαρδαλιά στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες και εφαρμόζονται όλο αυτό το διάστημα κατά γράμμα, με τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής να προχωρούν καθημερινά σε όλες τις απαραίτητες εργασίες χορτοκοπτικής, καθαρισμού και αποκομιδής απορριμμάτων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες πυρκαγιάς, ή ακόμα και ατυχήματος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή