Ζαχαράκη: Μέσα στην εβδομάδα τα voucher για τους βρεφονηπιακούς

Όλα όσα είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη 

Ζαχαράκη: Μέσα στην εβδομάδα τα voucher για τους βρεφονηπιακούς
EUROKINISSI
1'

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται τα voucher για τους βρεφονηπιακούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, ανέφερε η υπουργός κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ αρχικά σε γενικό επίπεδο για το έργο του υπουργείου τόνισε: «Ξέρουμε ότι αφορά ένα ζευγάρι με ένα μωρό που παίρνει το επίδομα γέννας μέχρι ομάδες ηλικιωμένων»

Σε ερώτημα αν αιτούντες για τα voucher για τους βρεφονηπιακούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης θα μείνουν εκτός προγράμματος απάντησε: «Δεν αλλάζουμε τίποτε, όλες οι έγκυρες αιτήσεις θα γίνουν δεκτές, όλοι όσοι έχουν τα κριτήρια θα γίνουν δεκτές , έχουμε τον ίδιο προϋπολογισμό και παραπάνω»

Όπως είπε η κα Ζαχαράκη πέρυσι έγιναν αιτήσεις από 53.000 οικογένειες, ενώ στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης την περασμένη χρονιά υπήρξαν 7.000 voucher παραπάνω.

Κατά τα λοιπά ανέφερε σχετικά με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» ότι ήδη για 6.500 ζευγάρια έχουν εκταμιευτεί τα δάνεια.

«Επιδιώκουμε να βρούμε 2 δισ για να διευρύνουμε το πρόγραμμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Επίσης διεμήνυσε ότι: «Θέλουμε να βελτιώσουμε το πρόγραμμα Ανακαινίζω0Νοικιάζω με 60% επιδότηση».

Τέλος ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου είναι «να καταγράψουμε 1.700 ακίνητα για κοινωφελή σκοπό και ως κοινωνική κατοικία»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή