ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Ο Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να τα έχει όλα

Bloomberg: Ο Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να τα έχει όλα

Βέβαιος ότι μπορεί να σταματήσει τη λιτότητα χωρίς τη διακοπή της χρηματοδότησης από την Ευρώπη εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Δεν έχουμε κάποια αίσθηση ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα ακολουθήσουν αυτή την τακτική του εκβιασμού που έχει ακουστεί εδώ και κάποιο καιρό, και θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση», προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να τα έχει όλα. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει τους ψηφοφόρους υποσχόμενος ότι θα δώσει τέλος στη λιτότητα ενώ την ίδια στιγμή θα ρέει και η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολιάζει το Bloomberg.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ είναι αδύνατη, ενώ στηρίζει τη θέση του αυτή «σε αναλύσεις των πιο αξιόπιστων Ευρωπαίων και διεθνών οικονομολόγων, σε αναλύσεις κόστους και κερδών για κάθε ένα από τα δύο σενάρια».

«Η θέση μας δεν βασίζεται στις δημόσιες σχέσεις ή σε κάποιες επιβεβαιώσεις από πολιτικούς», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα άδεια ταμεία, τα χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες, που κρέμονται από μια κλωστή. «Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης», σημείωσε.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να σταματήσει η κινδυνολογία περί αποχώρησης της Ελλάδος από το ευρώ, ενώ προειδοποίησε για τους κινδύνους μιας τέτοιας εξέλιξης: «Θα ήταν καταστροφικό, ιστορικό λάθος σήμερα εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιστέψουν πως μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει. Μια Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Ελλάδα θα είναι πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά, μια ανάπηρη Ένωση», ανέφερε.