ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές Ιουνίου 2012 - Οι εκτιμήσεις της Uranian

Εκλογές Ιουνίου 2012 - Οι εκτιμήσεις της Uranian

Εκλογές λοιπόν σε φόντο ΔΝΤ και εν μέσω μιας επιλεκτικής ή ολοκληρωτικής χρεωκοπίας όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί πλασάρουν προς τα έξω την «απόλυτη αλήθεια» δια μέσω των προγραμμάτων τους. Εσείς αλήθεια ποια ήταν η τελευταία φορά που θυμάστε να πραγματοποιήθηκε κάποια πολιτική εξαγγελία τα τελευταία 15 χρόνια;

Η πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη έχει αλλάξει, με το Iσπανικό Mνημόνιο να κάνει την Ελλάδα να περνά σε δεύτερη μοίρα, ενώ η Γερμανία θέλει να περάσει το δικό της παίζοντας πόκερ με σημαδεμένη τράπουλα.

Στην εγχώρια πολιτική σκηνή, το ΠAΣΟΚ μεθυσμένο από το όπιο τη εξουσίας, αναζητά απεγνωσμένα καρέκλα ή έστω ένα σκαμπό στα κυβερνητικά δρώμενα. Ο Σύριζα τελικά αποδεικνύει πως οι ιδεολογίες του είναι σαν λάστιχο θυμίζοντας μάλιστα φρασεολογία Παπανδρεϊκή των εποχών του «Έξω από το ΝΑΤΟ» « Έξω οι Βάσεις», δηλαδή ...μέσα! Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να μαζέψει το δυσαρεστημένο κοινό αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί μέσα της αναπτύσσονται διαφορετικές συνιστώσες και ετερόκλιτες ομάδες. Το ΚΚΕ σταθερά αμετακίνητο ξεσκονίζει το κάδρο του «πατερούλη» Στάλιν ζητώντας ισχυρό ΚΚΕ, κατώτατο μισθό 1300 ευρώ και τον Κασιδιάρη στη Σιβηρία!