ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Μόνη ρεαλιστική λύση η έκδοση ευρωομολόγου

Γ. Παπανδρέου: Μόνη ρεαλιστική λύση η έκδοση ευρωομολόγου

Συνέντευξη στην εκπομπή Lateline του αυστραλιανού ABC παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, όπου υπερασπίστηκε το έργο των ελληνικών κυβερνήσεων αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και την εργατικότητα των Ελλήνων.

«H πραγματικότητα έρχεται σε αντίθεση με το στερεότυπο που έχει επικρατήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στον οποίο συμμετέχει και η Αυστραλία, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, οι Έλληνες βρίσκονται στη δεύτερη θέση σε ώρες εργασίας, ενώ έχουν εφαρμοστεί πολιτικές και μέτρα ενδεικτικά για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπισης φαινομένων διαφθοράς στο σύστημα συνταγογράφησης, που όμως απαιτούν χρόνο για να ευοδώσουν».

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ακόμα ότι «παρά τις αντιρρήσεις της κ. Μέρκελ, η προοπτική έκδοσης ευρωομολόγου είναι η μόνη ρεαλιστική προς την κατεύθυνση της επιβίωσης και εμβάθυνσης της νομισματικής ένωσης όπως και η ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος».

Ερωτηθείς από το δημοσιογράφο για τις μεταρρυθμίσεις και τις αιχμές για την διαφθορά και την φοροδιαφυγή» απάντησε ότι «η πραγματικότητα έρχεται σε αντίθεση με το στερεότυπο που έχει επικρατήσει».