ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2012: Ποιοι μένουν εκτός...

Αποτελέσματα εκλογών 2012: Ποιοι μένουν εκτός...

Δυσάρεστη έκπληξη για πολλούς γνωστούς βουλευτές επιφύλαξε το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, το οποίο δεν επέτρεψε την είσοδό τους στη Βουλή. Υπάρχουν ωστόσο και άλλα ηχηρά ονόματα που επέστρεψαν.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ έχασε μία έδρα από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ εκλέγει μόνο τον Πύρρο Δήμα, τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου).

Μετά από πολλά χρόνια εκτός Βουλής μένει και ο Μιχάλης Καρχιμάκης που δεν εξελέγη στο Λασίθι. Εκτός έμεινε και ο Δημήτρης Λιντζέρης στη Β΄Πειραιώς.

Στην Α΄Αθηνών δεν κατάφερε να εκλεγεί ο υποψήφιος με τη ΝΔ Θανάσης Πλεύρης.

Δύο έδρες έχασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Β΄Αθήνας και αν ο Πάνος Καμμένος δεν επιλέξει την έδρα του Έβρου τότε ίσως βρεθεί εκτός Βουλής ο Γιάννης Μανώλης.

Εκτός έμεινε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Χρήστος Ζώης στη Λάρισα, ο Δημήτρης Σταμάτης στην Αιτωλοακαρνανία και ο Παύλος Κοντογιαννίδης.

Τελικά στην Α΄Αθήνα δεν εκλέγεται ο Γιάννης Παπαθανασίου από τη ΝΔ. Στο Ηράκλειο ο κ. Δεικτάκης δεν εκλέχθηκε καθώς παρενεβλήθη στη λίστα ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Το ΚΚΕ έχασε την έδρα στην Καρδίτσα και δεν εξελέγη ο Βαγγέλης Μπούτας. Την έδρα έχασε το ΚΚΕ και στη Μαγνησία καθώς δεν εκλέγεται ο Απόστολος Νάνος.