ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FAZ: Το ελληνικό δράμα δεν έχει τελειώσει, ούτε έχει ξεκαθαρίσει...

FAZ: Το ελληνικό δράμα δεν έχει τελειώσει, ούτε έχει ξεκαθαρίσει...

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung εκτιμά ότι μετά το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα το πολιτικό τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, υπογραμμίζοντας το γεγονός της μεγάλης ενίσχυσης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα σχολιάζει: «…Το ελληνικό δράμα δεν έχει τελειώσει, ούτε έχει ξεκαθαρίσει. ΟΙ Έλληνες θέλουν μεν να διατηρήσουν το ευρώ, ωστόσο οι περισσότεροι θεωρούν άδικες τις προϋποθέσεις που θέτει η λήψη πρόσθετης βοήθειας. Βλέπουν τους εαυτούς τους σαν θύματα καταστροφικών μηχανορραφιών όχι της διεφθαρμένης τους ελίτ, αλλά του χεριού των Βρυξελλών και φυσικά του Βερολίνου».

Κλείνοντας η FAZ συμπεραίνει: «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: το ελληνικό εκλογικό σώμα είναι εμφανώς διχασμένο. Ωστόσο η χώρα χρειαζόταν μία κυβέρνηση που θα έβρισκε τη δύναμη και το θάρρος ώστε να αποφασίσει και να εφαρμόσει τις αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις. Μία κυβέρνηση που να πείθει τους πολίτες για την αναγκαιότητα της ριζικής ανανέωσης της χώρας τους. Δεν θα είναι εύκολο να σχηματιστεί μία τέτοια κυβέρνηση.(…) Οι επόμενες μέρες θα δείξουν πόσο δύσκολο είναι αυτό. Ίσως θα πρέπει να διαπιστώσει κανείς ότι τελικά αυτές οι εκλογές δεν ήταν πραγματικά μοιραίες».