ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Ιωαννίδης: Όπου υπάρχει ομαδικότητα ο Ελληνας μπορεί να καταπλήξει

Γ.Ιωαννίδης: Όπου υπάρχει ομαδικότητα ο Ελληνας μπορεί να καταπλήξει

Το μήνυμα ότι ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει, έστειλε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατά την σημερινή τελετή παράδοσης - παραλαβής του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας και οι υφυπουργοί Γιάννης Ιωαννίδης και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ενημερώθηκαν από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή -ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του- "εφ' όλης της ύλης" του τομέα Αθλητισμού.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι ο αθλητισμός αποτελεί στάση και τρόπο ζωής, ενώ ευχήθηκε ολόψυχα καλή επιτυχία στην Εθνική μας για τον αποψινό αγώνα της με την Γερμανία. Αμέσως μετά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, είπε χαρακτηριστικά ότι η Εθνική ομάδα απέδειξε πως όπου υπάρχει ομαδικότητα ο Ελληνας μπορεί να καταπλήξει

. Μάλιστα, ανέφερε ότι τον αποψινό αγώνα θα παρακολουθήσει από κοντά ο κ.Μπιτσαξής, εκφράζοντας την ευχή να αποδειχθεί γουρλής... «Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει», πρόσθεσε ο κ.Ιωαννίδης, διευκρινίζοντας ότι οι άνθρωποι του αθλητισμού βλέπουν τα πάντα με ομαδικό πνεύμα. «Με αυτό το πνεύμα ο κ.Μπιτσαξής μας κάνει πλήρη ενημέρωση. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Σε μια στιγμή, που συνάνθρωποί μας δεν έχουν να φάνε».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού άφησε αιχμές για την αντιμετώπση του Αθλητισμού από την Πολιτεία τα τελευταία 2 1/2 χρόνια, τονίζοντας ότι η οικονομική βοήθειά της κινήθηκε στο 40% σε σχέση με το 2009, ενώ επισήμανε στη συνέχεια ότι ο ελληνικός Αθλητισμός θα εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με 110 άτομα το λιγότερο. Παράλληλα, ο κ.Ιωαννίδης είπε ότι είναι ντροπή να μην υπάρχει μαζικός αθλητισμός, αναφέροντας ότι δεν είναι δυνατόν να αποκλείεται ο φτωχός πολίτης από τον Αθλητισμό. Ακόμα, προανήγγειλε την επιστροφή του Αθλητισμού ΑμεΑ στο υφυπουργείο Αθλητισμού, καθώς και την επαναφορά των κινήτρων για την εισαγωγή αθλητών σε Πανεπιστήμια.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού καυτηρίασε το γεγονός ότι υπάρχουν ομάδες που επί 2 1/2 χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ ως επιχορήγηση και δεσμεύθηκε πως θα κάνει ό,τι είναι εφικτό πάνω σε αυτόν τον τομέα. Τέλος ο κ.Ιωαννίδης τόνισε ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα είχε υποβαθμιστεί ο Αθλητισμός, ενώ δεν υπήρχε καν αρμόδιος υφυποτυργός, παρά μόνο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Ο κ.Μπιτσαξής, από την πλευρά του, επισήμανε: «Είμαι σίγουρος πως η νέα ηγεσία του Υπουργείου θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τον Αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί ένα δημόσιο αγαθό. Δεν επαληθεύτηκαν οι "Κασσάνδρες" που προέβλεπαν κατάρρευση του Αθλητισμού. Θα έχουμε μία αξιοπρεπή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να δώσει λύσεις. Είναι σωστή επιλογή η συνένωση των τομέων Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού».