ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με σχέδιο αποκρατικοποιήσεων υποδεχόμαστε την Τρόικα

Με σχέδιο αποκρατικοποιήσεων υποδεχόμαστε την Τρόικα

Με στόχο την αναχαίτηση της καλπάζουσας ανεργίας αλλά και της διαρκούς οικονομικής ύφεσης, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων της δανειακής σύμβασης από τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Το κλίμα από την Σύνοδο Κορυφής αφήνει ανοικτό ενδεχόμενο στην Αθήνα για πιο διαλλακτική αντιμετώπιση. Πάντως, ο Ματίας Μορς, ο Κλάους Μαζούχ και ο Πολ Τόμσεν θα είναι στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας για γνωριμία με τη νέα Κυβέρνηση αλλά και να πάρουν μια πρώτη γεύση για τις προθέσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις/καταργήσεις Δημοσίων φορέων. Ο πρωθυπουργός, πάντως, φρόντισε ήδη να δώσει το «στίγμα» της διαπραγμάτευσης από ελληνικής πλευράς, με την επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, την οποία διαβίβασε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Στην επιστολή αυτή, ο κ. Σαμαράς εκφράζει την αποφασιστικότητα του ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα καταφέρει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας όπως αυτές προβλέπονται από τη δεύτερη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας.

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν τροποποιήσεις στην πολιτική των Μνημονίων ώστε οι μεταρρυθμίσεις να έχουν αποτελέσματα.