ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής για ακίνητα του Άκη

Νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής για ακίνητα του Άκη

Μία ευχάριστη είδηση έλαβε προ ημερών ο Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς, με το σκεπτικό ότι «συντρέχουν ανθρωπιστικοί λόγοι», το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, αποδέσμευσε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς του, στους οποίους, «μπαίνουν» οι συντάξεις που λαμβάνει.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, νέες άγνωστες -μέχρι τώρα- εταιρείες, τραπεζικοί λογαριασμοί και ακίνητα τα οποία φέρονται να έχουν σχέση με τον πρώην υπουργόπ του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο στόχαστρο των ανακριτικών αρχών.

Για το λόγο αυτό, ήδη ο ειδικός ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής έχει προχωρήσει σε σειρά αιτημάτων δικαστικής συνδρομής προκειμένου να ερευνήσει κάθε πτυχή της υπόθεσης, πριν προχωρήσει στη λήψη συμπληρωματικών απολογιών των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι από τις έρευνές τους δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν στο σύνολό της την κινητή και ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού και για το λόγο αυτό συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης ως προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Πριν από λίγες μέρες, στο παζλ της ανάκρισης ήρθε να προστεθεί άλλη μία «μαρτυρία» που αποκαλύπτει τον εκπρόσωπο της off-shore εταιρείας Torcaso, μέσω της οποίας αγοράστηκε το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33. Πρόκειται για τη «μαρτυρία» Κύπριου δικηγόρου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο του προφυλακισμένου εξαδέλφου του Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο, έδωσε εξηγήσεις και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

Η Βίκυ ήταν «αλαζονική, υπεροπτική και σπάταλη»

Αξιοσημείωτη είναι πάντως και η κατάθεση πρώην αστυνομικού που υπηρετούσε στη φρουρά του πρώην υπουργού, ο οποίος, χαρακτηρίζει την Αρετή «σεμνή» και τη Βίκυ «αλαζονική, υπεροπτική και σπάταλη».

Ειδικότερα, αναφέρει : «Γνωρίζω την Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία μου είχε δώσει την εντύπωση μιας σεμνής γυναίκας χωρίς υπερβολές που είχε ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ατόμων με αναπηρίες...Εγώ νομίζω ότι από τότε που ο Α. Τσοχατζόπουλος, γνώρισε τη νέα του σύζυγο κόπηκαν οι σχέσεις με τα παιδιά του. Ο χαρακτήρας της νέας του γυναίκας όπως εγώ τη γνώρισα, ήταν αλαζονική, υπεροπτική και σπάταλη, ένας χαρακτήρας εκ διαμέτρου αντίθετος από αυτόν της Αρετής. Πιστεύω ότι η Αρετή είναι θύμα του πατέρας της με την έννοια ότι μπλέχτηκε εξαιτίας του στην υπόθεση, χωρίς να το γνωρίζει».