ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η «σκιώδης κυβέρνηση» του Αλέξη Τρίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η «σκιώδης κυβέρνηση» του Αλέξη Τρίπρα

Έτοιμη η 'σκιώδης κυβέρνηση' του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία απαρτίζουν 16 στελέχη του κόμματος

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τα ονόματα των βουλευτών που θα παρακολουθούν ανά τομέα το έργο της Κυβέρνησης συνεργασίας.

Αρμόδιος για θέματα Οικονομικών θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ανάπτυξης και Υποδομών ο Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας ο Δημήτρης Στρατούλης, Εξωτερικών η Ρένα Δούρου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αλέξης Μητρόπουλος, Εσωτερικών η Σοφία Σακοράφα, Δικαιοσύνης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, Ενέργειας ο Θανάσης Πετράκος, Μακεδονίας Θράκης η Λίτσα Αμανατίδου, Τουρισμού ο Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Τον τομέα Εθνικής Άμυνας έχει αναλάβει ο Θοδωρής Δρίτσας, τον τομέα Πολιτισμού και Παιδείας ο Τάσος Κουράκης, Περιβάλλοντος η Ηρώ Διώτη, Υποδομών η Θεανώ Φωτίου και Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα οριστούν, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπεύθυνος για θέματα Οικονομίας και Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης με αρμοδιότητα τα θέματα Εμπορίου, Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας ενώ ο Παναγιώτης Κουρουπλής στον τομέα των Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο Προεδρείο της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται από τον Γιάννη Δραγασάκη σε θέση Αντιπροέδρου.