ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε τροχιά σύγκρουσης Βενιζέλος και πρωτοκλασάτοι

Σε τροχιά σύγκρουσης Βενιζέλος και πρωτοκλασάτοι

Κορυφαία στελέχη αναμένεται είτε να απέχουν, είτε να μην εγγραφούν καν ομιλητές – Απών και ο Γ. Παπανδρέου

Τις έντονες διαφωνίες των «κορυφαίων» συναντά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, που ετοιμάζεται να συγκρουστεί με πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, στη Συνδιάσκεψη του κόμματος.

Η ηγεσία της Ιπποκράτους επιδιώκει με τη Συνδιάσκεψη να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ από μηδενική βάση, ενώ όποιο στέλεχος επιθυμεί να μετέχει στις διαδικασίες θα πρέπει να επανεγγραφεί.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν προβεβλημένα στελέχη, μεταξύ αυτών η κ. Άννα Διαμαντοπούλου και οι κ. Θ. Πάγκαλος, Χρ. Παπουτσής και Μ. Παπαϊωάννου θα παραστούν στις εργασίες της συνδιάσκεψης. Ορισμένα άλλα στελέχη θα αναμένουν την εισαγωγική ομιλία του κ. Βενιζέλου, ώστε να απαντήσουν ανάλογα.

Ένα άλλο ζήτημα αφορά την απόφαση πολλών εξ αυτών να μην εγγραφούν ομιλητές, πλην του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Να σημειωθεί πάντως ότι οι ομιλητές θα επιλεγούν με κλήρωση.

Απών από τη συνδιάσκεψη θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα παραστεί σε διεθνές συνέδριο στη Ρόδο, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό και έχει προγραμματιστεί να του απονεμηθεί τιμητική διάκριση για την προσφορά του στη διεθνοποίηση της παιδείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ε. Βενιζέλος αναμένεται ότι θα θελήσει να αναφερθεί σε όλα τα «καυτά» θέματα, χωρίς να παραλείψει να ασχοληθεί με τα τραγικά οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, τη διετή διακυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και τη στάση των κορυφαίων το τελευταίο διάστημα.