ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή συμπαράστασης από Σόιμπλε στον Γιάννη Στουρνάρα

Επιστολή συμπαράστασης από Σόιμπλε στον Γιάννη Στουρνάρα

Συγχαρητήρια επιστολή για την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, απέστειλε σήμερα ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Με την επιστολή του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών του εύχεται «καλή επιτυχία στο έργο που έχει μπροστά του» και εκφράζει την υποστήριξή του στην προσπάθεια που αναλαμβάνει. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε σημειώνει προς τον Έλληνα ομόλογό του, ότι η παρούσα κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικά και ιδιαιτέρως στην ευρωζώνη, απαιτούν κοινές προσπάθειες για τη διασφάλιση της σταθερότητας.

Επίσης τονίζει, πως η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει σε αυτές τις εξελίξεις και ήδη έκανε ένα σημαντικό βήμα με τον ταχύ σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε αναφέρει, ότι «τα ζητήματα μπροστά μας είναι σημαντικά», επισημαίνοντας προς τον κ. Στουρνάρα «να είσαι σίγουρος ότι έχεις την υποστήριξή μου σε αυτήν την προσπάθεια. Ανυπομονώ να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία».