ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βρούτση με κοινωνικούς φορείς για τα εργασιακά

Συνάντηση Βρούτση με κοινωνικούς φορείς για τα εργασιακά

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων έχει αυτήν την ώρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εγκαινιάζοντας το δεύτερο κύκλο διαλόγου με αντικείμενο το εργασιακά.

Στις συνομιλίες παίρνουν μέρος οι πρόεδροι της Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος ΓΣΕΕ , της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , καθώς και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ .

Ο υπουργός Εργασίας αποκλείει νέα μείωση του βασικού μισθού, ωστόσο η αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και άλλα κρίσιμα εργασιακά ζητήματα θα κριθούν από την διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Η ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι η συμφωνία εργαζομένων - εργοδοτών θα γίνει σεβαστή και θα νομοθετηθεί, ανεξαρτήτως της θέσης και των πιέσεων της τρόικας, ως προϊόν ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανίων από την πλευρά του θεωρεί ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.Στις 3 το μεσημέρι, ο κ. Βρούτσης θα έχει συνάντηση και με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.