ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ευ. Βενιζέλος για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Ο Ευ. Βενιζέλος για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Για ιστορική ειρωνεία κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚκ. Ευ. Βενιζέλος σε ανακοίνωσή του για την αυριανή επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

«Είναι ιστορική ειρωνεία το γεγονός ότι η καλύτερη περίοδος της πατρίδας μας, η περίοδος της Μεταπολίτευσης, από την πτώση της δικτατορίας το 1974 μέχρι σήμερα, καταγράφεται στη συνείδηση της ελληνικής ιστορίας με την μορφή της βαθειάς κρίσης που ζούμε από το 2008. Η κρίση μας κάνει να νοσταλγούμε προγενέστερες φάσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου, με τη σκέψη ότι έπρεπε τότε να λειτουργήσουμε ως Έθνος προληπτικά, και όχι φυσικά άλλες μαύρες περιόδους της ελληνικής πολιτικής ιστορίας.

Τα τελευταία 38 χρόνια είναι, από κάθε άποψη- δημοκρατίας και θεσμών, δικαιωμάτων, ανάπτυξης, ασφάλειας και προόδου- τα πιο σταθερά και γόνιμα που έχει ζήσει η πατρίδα μας. Είναι τα χρόνια στα οποία γεφυρώθηκαν μεγάλοι εθνικοί διχασμοί και συγκροτήθηκε μία ισχυρή μεσαία τάξη.

Είναι όμως, ταυτόχρονα, και τα χρόνια της αδικαιολόγητης εθνικής αμεριμνησίας ως προς την ανάγκη να οικοδομήσουμε σε στέρεα βάση όλες τις αλλαγές που συντελέστηκαν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ο πιο ουσιαστικός τρόπος που έχουμε προκειμένου να τιμήσουμε τόσο τον αγώνα κατά της δικτατορίας όσο και τις ίδιες τις μεταπολιτευτικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού, είναι να ξεπεράσουμε ουσιαστικά και με ασφάλεια την κρίση.

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται συναίνεση, συστράτευση και εθνική στρατηγική.

Όχι δημαγωγίες, συνωμοσιολογία και λαϊκισμοί.