ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Ανοιχτός στον διάλογο με την Χαλυβουργική

Βρούτσης: Ανοιχτός στον διάλογο με την Χαλυβουργική

Aνοιχτός στον διάλογο με την "Χαλυβουργική" ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, υπό την προϋπόθεση -όπως διευκρίνισε- να ανοίξει το εργοστάσιο και να αποχωρήσουν τόσο οι απεργοί όσο και οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η συνάντηση του κ. Βρούτση με το σωματείο εργαζομένων ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, έπειτα από αίτημα των απεργών της Χαλυβουργίας, που παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Βρούτσης αναφέρει:

«Πεποίθησή μου είναι, ότι τα προβλήματα που ανακύπτουν στο χώρο της εργασίας μπορούν να επιλυθούν με έναν τρόπο. Με ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, με πνεύμα συνεννόησης και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία.

»Στο πλαίσιο αυτό, είμαι έτοιμος να συνεχίσω το διάλογο για το ζήτημα της Χαλυβουργίας. Αυτή τη φορά, όμως, με ανοιχτό το εργοστάσιο, χωρίς λουκέτα και αλυσίδες, χωρίς αστυνομική παρουσία».

Το μεσημέρι αλλά και νωρίς το πρωί υπήρξαν μικροεπεισόδια μεταξύ απεργών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Πριν από λίγα λεπτά αστυνομικοί που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών απώθησαν μια μεγάλη ομάδα εργαζομένων που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο ενώ η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία και στο ρεύμα προς Αθήνα με αποτέλεσμα να προκληθούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Επίσης το πρωί προκλήθηκε ένταση έξω από την πύλη του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη βίαιη, όπως την χαρακτήρισαν, αντίδραση των αστυνομικών που προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Μάλιστα όπως ανέφεραν ένας από τους συναδέλφους τους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σήμερα, Δευτέρα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς στην πλατεία Ομονοίας, στις 7:30 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους έλαβαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία μετά από πολύωρη συνεδρίαση του σωματείου τους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το Σάββατο.