ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά – Βρούτση στις 13:00

Συνάντηση Σαμαρά – Βρούτση στις 13:00

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θα έχει σήμερα στις 13:00 μετά το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθούν τα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο Εργασίας για τον περιορισμό της σπατάλης και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

Πρόκειται, για το νέο Πληροφοριακό Σύστημα Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, την εφαρμογή του πιστοποιητικού ασφαλιστικής ενημερότητας για όλες τις επιχειρήσεις, τον εντοπισμό των παράνομων συντάξεων και παροχών, μέσω της συνεργασίας των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, τη μείωση λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών του υπουργείου και την εντατικοποίηση των ελέγχων για τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας.

Θα τεθεί επίσης το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα που αναμένεται επισκεφτεί το υπουργείο Εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να τεθεί και το θέμα της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Ο υπουργός Εργασίας έχει δηλώσει ότι είναι θετικός στη συνέχιση του διαλόγου, υπό την προϋπόθεση ότι το εργοστάσιο θα παραμείνει ανοιχτό, ενώ έχει προγραμματίσει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας Ασπροπύργου την Παρασκευή.