ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφανείς διαδικασίες στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφανείς διαδικασίες στις Ένοπλες Δυνάμεις

Βολές κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και την παραίτηση του αρχηγού του ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά.

Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και Άμυνα κ. Κώστας Ήσυχος κάνει λόγο για κομματικές επιλογές με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Ήσυχος αναφέρει στη δήλωσή του, ότι η παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά, Γενικού Αρχηγού Επιτελείου Στρατού, καθώς και όσα αναφέρονται στην επιστολή παραίτησής του, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο απαλλαγής της σημερινής τροϊκανής κυβέρνησης από την επιβολή άκρατου κομματισμού και αδιαφανών παρεμβάσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν στενές κομματικές επιλογές με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αδιαφανείς διαδικασίες.

«Με τις τελευταίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις ανοίγει ο δρόμος για την «καθετοποίηση» τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών σε όλη την βαθμίδα των Ένοπλων Δυνάμεων», τονίζει ο κ. Ήσυχος και επαναφέρει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αξιοκρατικές, δημοκρατικές κρίσεις σε όλη την βαθμίδα των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα στηρίζονται σε διακοινοβουλευτικές διαδικασίες, βασισμένες αποκλειστικά στα τυπικά, ουσιαστικά και επιστημονικά προσόντα των κρινόμενων.