ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Τσίπρα – Κεδίκογλου για την ΑΤΕ

Κόντρα Τσίπρα – Κεδίκογλου για την ΑΤΕ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την απόφαση για την μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς και θα αγωνιστεί για να αντιστρέψει αυτή την εξέλιξη», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με μέλη του ΔΣ των εργαζομένων στην ΑΤΕ.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, ότι οι επικεφαλής των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος «διεκδικούν βραβείο Γκίνες, για την εκποίηση μιας κερδοφόρας τράπεζας σε μια ιδιωτική, που έχει παθητικό και είναι μη βιώσιμη». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πτωχευμένη τραπεζοκρατία» που κυβερνά τον τόπο και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να σπάσει το «πέπλο σιωπής και συγκάλυψης» σχετικά με «αποφάσεις που λαμβάνονται όχι στη Βουλή, αλλά στη σκιά».

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε τις δηλώσεις αυτές για την ΑΤΕ «απαράδεκτες». «Η υπόθεση της ΑΤΕ είναι αποτέλεσμα της έλλειψης βιωσιμότητάς της. Με τη ρύθμιση διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στην τράπεζα, ενώ οι αγροτικές γαίες δεν κινδυνεύουν και το σχετικό θέμα θα ρυθμισθεί νομοθετικά», δήλωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ενώ τώρα, με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, όλες οι τράπεζες θα συμμετέχουν ενεργά στην αγροτική ανάπτυξη». Ο κ. Κεδίκογλου υποσχέθηκε επίσης ότι θα παραδοθούν στον κ. Τσίπρα όλα τα έγγραφα που ζήτησε.