ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα Λοβέρδου-Αρβανιτόπουλου για τα ΑΕΙ

Άγρια κόντρα Λοβέρδου-Αρβανιτόπουλου για τα ΑΕΙ

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε έντονη κριτική στον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, λέγοντάς του ότι «δεν νομιμοποιείστε, δεν έχετε την δεδηλωμένη να φέρνετε ένα νομοσχέδιο χωρίς την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση», ενώ τον κατηγόρησε για «ευκαμψία στα συμφέροντα».

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε στους βουλευτές του ότι «δεν υπήρξε σχετική συμφωνία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών για τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία και ότι εσείς μόνος σας πήρατε την πρωτοβουλία».

Επίσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αποτελεί άθλιος συμβολισμός το γεγονός ότι το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή δεν αφορά στην καταπολέμηση της ύφεσης, αλλά «στην αλλαγή ενός άλλου νόμου που ψηφίστηκε πριν 11 μήνες με μεγάλη πλειοψηφία».

«Να μας πείτε που εστιάζεται η δική σας αρμοδιότητα να φέρετε αυτό το νομοσχέδιο» κάλεσε τον κ. Αρβανιτόπουλο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας πέρασε στην αντεπίθεση επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν λαμβάνει μόνος του αποφάσεις, καθώς οι αλλαγές στο νομοσχέδιο συζητήθηκαν κατά τις δύο συναντήσεις των αρμοδίων για θέματα παιδείας της τρικομματικής επιτροπής, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών.

Επίθεση Λοβέρδου στον υφυπουργό Παιδείας

Από τα βέλη του κ. Λοβέρδου δεν ξέφυγε ούτε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου, λέγοντας ότι η τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση ήρθε ως αποτέλεσμα οργανωμένο για να μην εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο. «Ο κ. Λοβέρδος επιχείρησε να προσβάλει την ακαδημαϊκή μου ιδιότητα. Με θλίβει ότι τα όσα είπε προέρχονται από ακαδημαϊκό άνδρα. Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Θεωρώ τιμή μου την πρόταση των 3 αρχηγών να αναλάβω την θέση του υφυπουργού Παιδείας, δεν είναι δική μου ευθύνη που δεν ερωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος» απάντησε ο κ. Παπαθεοδώρου.