ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mέχρι τις 17 Αυγούστου στον εισαγγελέα οι «μαϊμού» συνταξιούχοι

Mέχρι τις 17 Αυγούστου στον εισαγγελέα οι «μαϊμού» συνταξιούχοι

Κατεπείγουσα εντολή στις διοικήσεις όλων των φορέων εποπτείας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έδωσε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Η εντολή που δόθηκε είναι να παραδώσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέχρι την 17η Αυγούστου 2012, το σύνολο των σχετικών εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν σε καταχρηστικές περιπτώσεις χορήγησης και είσπραξης επιδομάτων, συντάξεων και λοιπών κοινωνικών παροχών. Αυτό έγινε σε συνέχεια της χθεσινής επίσκεψης του κ. Βρούτση στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποία συμφωνήθηκε η ταχύτερη και κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση και ως προς το ποινικό τους μέρος των υποθέσεων που αφορούν σε καταχρηστικές περιπτώσεις χορήγησης και είσπραξης επιδομάτων, συντάξεων και λοιπών κοινωνικών παροχών.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ζήτησε την άμεση εντατικοποίηση των ελέγχων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να παταχθεί άμεσα η παραβατικότητα σε κάθε μορφή της από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται. Σε κάθε περίπτωση, κάθε νέα υπόθεση που θα προκύπτει από την ελεγκτική δραστηριότητα της διοίκησης, απογραφές, ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και επιτόπιοι ιατρικοί έλεγχοι, θα αποστέλλεται εφεξής και στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με ταυτόχρονη ενημέρωση του αρμόδιου γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Κοκκόρη. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με τον τρόπο αυτόν δημιουργείται ένας μόνιμος και ολοκληρωμένος μηχανισμός παρακολούθησης και ελέγχου των υποθέσεων παράνομης χορήγησης και είσπραξης κοινωνικών παροχών, σε αντιδιαστολή με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

«Βαρύ πέλεκυ» έταξε ο Υπουργός Εργασίας για τις «μαϊμού» συντάξεις

Εντόπισαν 200 χιλιάδες παράνομες παροχές και συντάξεις